- Hem
- Recept & kalkyl
- Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Åtgärder
Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Receptkategori: Färsrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
1. Värm ugnen till 175°C. Lägg färsbiffarna på en plåt och stek i ca 15 minuter.
2. Skölj zucchinin och skala rödlöken. Skiva sedan grönsakerna på mandolin.
3. Värm olivolja i en sauteuse, vänd snabbt runt grönsakerna i sauteusen och krydda med färsk rosmarin, salt och peppar.
Fetaostcrème
1. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda osten med vatten och 2 msk olivolja i en kanna, mixa till en krämig konsistens med en stavmixer.
2. Lägg upp i en skål, strö över kryddorna och ringla över olivoljan.
Du behöver
7,8 hg | Grekiskinspirerad färsbiff 65g SE |
4,5 hg | Zucchini grön EKO |
1 st | Zucchini gul* |
2 st | Lök röd Klass 1 |
Olivolja Extra Virgin Originale* | |
Rosmarin | |
Salt* | |
Peppar* | |
Fetaostcrème | |
---|---|
1 tsk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
1 st | Citronzest från en citron* |
Paprikapulver PP | |
Flingsalt naturell | |
0,5 krm | Torkade grekiska örter* |
10 g | Vatten* |
2 msk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
3 hg | Fetaost 22% hel |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1684.35 kJ |
Energi | 403.1 kcal |
Fett | 30.52 g |
varav | |
- mättat fett | 16.94 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.01 g |
Kolhydrat | 5.62 g |
varav | |
- sockerarter | 3.15 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 24.33 g |
Salt | 3.18 g |
Fiber | 0.98 g |
kr