Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Birds nest egg ‘n bacon med dijonnaise

Receptkategori: Äggrätter
En riktigt fin brunchrätt

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Birds nest egg ‘n bacon med dijonnaise

Gör så här

Strimla potatisen i tunna strimlor och lägg i kallt vatten. Plocka därefter örter i små buketter samt riv ner grönkålen. Hetta upp olja till 160 grader och fritera örterna hastigt så de behåller färgen. Lägg på hushållspapper och salta lätt. Häll av potatisen och torka med hushållspapper. Fritera potatisen gyllenbrun, lägg på hushållspapper och salta lätt.

Sänk ner äggen 5,5 minut i kokande vatten, gulan ska vara lös. Skölj av under kallt vatten och skala sedan försiktigt innan de paneras i panko och chilipulver. Fritera äggen tills de fått en fin gyllenbrun färg, låt de sedan rinna av på hushållspapper och salta en aning.

Blanda majonnäs med senapspulver, honung samt grovkornig senap.

Stek baconet knaprigt i torr panna.

Dela ägget på mitten av tallriken och lägg en krans runt med friterade örter samt potatis. Toppa med lite ”dijonnaise” och baconskivor.

Energifördelning

5.2%93.3%1.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi2617.73 kJ
Energi634.45 kcal
Fett68.35 g
varav
- mättat fett11.98 g
- enkelomättat fett36.31 g
- fleromättat fett15.92 g
Kolhydrat1.1 g
varav
- sockerarter0.8 g
- stärkelse0 g
Protein3.81 g
Salt0.45 g
Fiber0.13 g