Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tillsammans tar vi ansvar för framtidens måltid

När klimatet hotas blir kraven högre på oss som lagar, producerar och levererar maten. Hur vi agerar idag påverkar hur framtidens måltid ser ut. Tillsammans kan vi möta klimatutmaningarna och ta ansvar för en mer hållbar matproduktion. Hur ska vi göra för att skapa hållbarhet i alla led? Och hur får vi gästerna med på noterna, i tuffa tider med pressade priser, utmaningar och inflation? Vi har pratat med några som vet.

Länge leve måltiden är vår samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Se tidigare omgångar av Länge leve måltiden -->


Från tanke till tallrik

Tillsammans med matkreatören Lisa Lemke har vi på Menigo samlat sex intressanta gäster från branschen för att diskutera hållbarhet och lönsamhet. Samtalet hölls under en härlig och hållbar lunch lagad av Hanna Normark, kock och krögare på restaurang K-märkt i Stockholm. Läs del 1 av 2 samtalsreportage här -->

Gästerna runt bordet:

Lisa Lemke – Matkreatör och kock
Thomas Fankl - Director food & beverage, Scandic
David Bryngelsson - vd & grundare, Carbon Cloud
Henrik Jildenäs – Specialist, Färskvaruhallen Menigo
Hanna Normark - Krögare, Restaurang K-märkt
Christoffer Carlsmose - Hållbarhetschef, Menigo
Johanna Taflin - Sustainability Program Lead, Lantmännen

 

  

Skippa menyn!

Mer hållbarhet med mindre planering för dig som krögare? Javisst. Skippa den fasta menyn och laga mer hållbara rätter genom att laga på det som finns inne. En kreativ utmaning för kocken och en lyxigare upplevelse för gästerna som du kan ta betalt för.

Se filmen där Hanna Normark från K-märkt och färskvaruspecialist Henrik Jildenäs ger dig fler smarta tips om hur du får med gästerna på din hållbarhetsresa, utan att lönsamheten sjunker.

  

    

Så kan du förena hållbarhet med affärsnytta

Hållbarhet i all ära, men affärsnyttan då? Går det ens ihop? Hur ska man påbörja sin omställning mot en mer hållbar restaurang?

Se filmen där 
Lisa Lemke tar pulsen på Thomas Fankl för att höra hur Scandic Hotels jobbar kring affärsnytta, matsvinn och långsiktig hållbarhet.

   

   

Vikten av att samarbeta för hållbarhet

När klimatet hotas blir kraven högre på oss som producerar, levererar, lagar och serverar restaurangmaten. Hur vi agerar idag påverkar hur måltidens framtid ser ut. Men hur ska vi driva på mot en mer hållbar restaurangbransch? Och hur hjälper vi lantbrukarna?

Ta del av ett intressant samtal mellan Johanna Taflin, Sustainability Program Lead på Lantmännen, och Menigos hållbarhetschef Christoffer Carlsmose.

   
  

Inspireras av K-märkts 4 hållbara metoder
Inspireras av K-märkts 4 hållbara metoder
Hur kan man minska matsvinnet samtidigt som man säkerställer en hållbar – och gynnsam – restaurangdrift? På K-märkt har Hanna hittat sitt vinnande koncept med fyra tydliga metoder.
Rätterna och porslinet på bordet
Rätterna och porslinet på bordet
Inspireras av recepten och porslinet från senaste Länge leve måltiden. Våriga mellanrätter skapade av Hanna Nordmark, ägare och kock på Restaurang K-märkt.
Så får vi med gästerna på det hållbara tåget
Så får vi med gästerna på det hållbara tåget
Tillsammans med krögaren Lisa Lemke samlade vi sex gäster från branschen för att prata hållbarhet och lönsamhet. Del 2: Hur får vi gästen att välja hållbarhet – och betala för det?
Gör som Scandic, sätt en peng på svinnet!
Gör som Scandic, sätt en peng på svinnet!
Thomas Fankl, Director food & beverage på Scandic Hotels, delar sina bästa tips för hur du kan arbeta mer hållbart – och skapa större affärsnytta på kuppen.
Lisa Lemke "Så skapar du hållbara smakupplevelser"
Lisa Lemke "Så skapar du hållbara smakupplevelser"
Att hållbarhetsarbete och lönsamhet kan gå hand i hand är Lisa Lemke och hennes restauranger i Hallandsidyllen Skrea Backe strålande bevis på.
Så ser du varje råvaras klimatavtryck
Så ser du varje råvaras klimatavtryck
I vår e-handel kan du se och jämföra klimatavtrycket för varje råvara i hela vårt sortiment. Så att du som krögare kan jämföra och göra mer medvetna inköpsval.