Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Med blicken mot en stabilare tillvaro

Tillsammans med ett gäng experter diskuterar vi samtid, framtid och hur vi kan tackla de utmaningar som branschen står inför i det tuffa marknadsläge vi befinner oss i.

Ett samtal som skedde i samband med framtidseventet Taste of the Future, i Slakthusområdet i Stockholm.

  • Trendspaningar; vad gäller 2024?
  • Hur skapar vi lönsamhet trots lågkonjunktur?
  • Framgångsnycklar från Köpenhamns krogscen.
  • Djupdykande reportage om regenerativt jordbruk.
  • Receptinspiration – ta tillvara på hela råvaran.
  • Besök hos Restaurang Vilda och Stellakocken 2023, Camilla Simonsson.

Länge leve måltiden är vår samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Se tidigare omgångar av Länge leve måltiden -->

Lönsamhet i tuffa tider

2024 har precis börjat och tillsammans med experter har vi diskuterat lösningar som finns för att skapa lönsamhet i krogbranschen.

Runt bordet ser vi: Anna Norström – journalist inom mat & dryck, Jonas Köhler – VD på Menigo, Katja Seerup Clausen – festivalchef, Copenhagen Cooking, Maria Ode – Head of customer experience på Menigo och Camilla Simonsson – Kock, sommelier och ägare av Vilda restaurant samt Stellakock 2023.

  

 

Framgångsnycklar från Köpenhamns krogscen

Vi har träffat Katja Seerup Clausen som är festivalchef för Danmarks största matevenemang Copenhagen Cooking. Köpenhamn kryllar av ambitiösa krögare som med hjälp av nordiska råvaror skapar något eget efter personligt språk och uttryck. Något som satt staden i en gastronomisk guldålder sedan 20 år tillbaka. Men, vad är hemligheten?

I den här korta filmen delar Katja med sig av tre faktorer som skapat framgång på Köpenshamns krogscen. Du kan även djupdyka i ett längre reportage med Katja här -->



Tre spaningar inför 2024
Tre spaningar inför 2024
Ingen kan göra allt men många kan tillsammans göra lite. Det är dags att göra det coolt igen att prata hållbarhet på krogen – och spara pengar på kuppen. Här är Anna Norströms spaningar.
Förändringens tid är här
Förändringens tid är här
Tove Blomgren är creative director på Preferable Future for Food – Sally och EY Dobermans framtidssatsning som kan möjliggöra viktiga förändringar för både företag och samhälle.
Viljan att samarbeta är nyckeln till framgång
Viljan att samarbeta är nyckeln till framgång
Katja Seerup Clausen, festivalchef för Danmarks största matevenemang Copenhagen Cooking. Om vikten av samarbete, styrkan i mat och vad vi kan lära av Köpenhamns krogscen.
Vilda Restaurant – med smak från naturen
Vilda Restaurant – med smak från naturen
På Vilda Restaurant bjuds det på avsmakningsmenyer utifrån naturens skafferi. Camilla Simonsson berättar om tanken bakom restaurangen.
En ny vy av Daniel Berlin
En ny vy av Daniel Berlin
På Österlens sydligaste kust står Östersjön för utsikten, men sedan oktober är det Daniel Berlins nya restaurang Vyn som står i fokus.
Recept – Rätterna på bordet
Recept – Rätterna på bordet
Camilla Simonsson är grundare, kock och sommelier på restaurang Vilda i Göteborg. Till Länge leve måltiden skapade hon tre härliga rätter med fokus på den vilda nordiska naturen.
Framtiden är lågteknologisk
Framtiden är lågteknologisk
Charles Van de Kerkhof forskar om regenerativt jordbruk och förnyelseturism vid SLU i Alnarp. Här berättar han om nödvändiga förändringar för en hållbar framtid.
Ny lagstiftning 2024
Ny lagstiftning 2024
Från 1 januari 2024 gäller nya lagkrav på återanvändbara muggar och matlådor för take away-artiklar. Läs mer om hur det här påverkar din verksamhet och vilka lösningar som finns.
Menigo I Gott Sällskap
Menigo I Gott Sällskap
För dig inom restaurangbranschen