Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Risoni à la Malta [Barilla]

Receptkategori: Desserter
Förnya en klassiker på julbordet och bjud på en god risoni á la malta med touch av citrus. Passar även utmärkt att skicka med som take-away dessert.

(0 röster)
Risoni à la Malta [Barilla]

Gör så här

  • Koka Risoni med mjölken och urskrapad vaniljstång i 10 minuter.
  • Vispa ihop ägg, socker och rivet skal ifrån citrus frukterna för hand så det blir poröst.
  • Blötlägg gelatinbladen.
  • Vänd försiktigt ner den kokta Risonin i äggblandningen pö om pö. Häll därefter tillbaks i kastrullen och värm försiktigt smeten under omrörning till ett uppkok. Dra kastrullen ifrån plattan och häll ner smeten i en bunke. Rör ner gelatinbladen och låt smeten svalna.
  • Vispa grädden lätt. Vänd ner i det avsvalnade Risonin.
  • Ställ i kylen och låt stelna i ca 3 timmar.
  • Lägg hallon, socker och syltsocker i en kastrull och värm på svag värme tills sockret smält.
  • Låt svalna.


Servering

Spritsa Risoni à la maltan i små skålar och toppa med hallonsåsen.

Du behöver

1,25 hgRisoni*
5 dlStandardmjölk 3%
Vaniljstång Bourbon
5 stÄggulor*
1,25 hgStrösocker
Rivet skal från 1/2 citron*
Rivet skal från 1/2 lime*
Rivet skal från 1/2 apelsin*
Gelatinblad Silver
1,8 hgVispgrädde 40 %
2,5 hgHallon
1 hgStrösocker
25 gSyltsocker

Energifördelning

5.8%21.6%72.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi665 kJ
Energi157.85 kcal
Fett6.67 g
varav
- mättat fett4.31 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat22.43 g
varav
- sockerarter22.02 g
- stärkelse0 g
Protein1.78 g
Salt0.05 g
Kalcium45.98 mg
Klorid36.4 mg
Folsyra5.75 �g
Jod4.6 �g
Kalium61.3 mg
Molybden1.8 �g
Fosfor40.23 mg
Pantotensyra0.19 mg
Riboflavin0.06 mg
Vitamin A 51.03 �g
Vitamin B120.23 �g
Vitamin D0.38 �g
Vitamin K1.66 �g