Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Prästostbakad sejfilé med dill och brässerad palsternacka

Receptkategori: Fisk- o skaldjur

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Prästostbakad sejfilé med dill och brässerad palsternacka

Gör så här

1. Dela smöret i små kuber. Plocka bort det grövsta stjälkarna på dillen.  

2. Lägg brödet i en hackmaskin, tillsätt smör och dill. Mixa slät. Tag upp ur hackmaskinen. 

3. Riv prästosten fint och knåda ihop med övriga ingredienser. Lägg ”degen” i en plastpåse och platta till. Lägg i kyl tills det smeten går att kavla.

4. Kavla ut tunt och skär i rutor som passar på sejfilén. 

5. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg prästostdegen på fiskfiléerna och stek i ugn på 175°C i ca 10 minuter. 

6. Skala palsternackan, skär i önskad form. Värm smöret i en stekpanna, tillsätt palsternackan och låt få gyllenbrun färg. 

7. Tillsätt grönsaksbuljongen och bräsera några minuter. Krydda med dillvippor och dijonsenap. 

Energifördelning

16.7%46.4%36.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi602.79 kJ
Energi144.64 kcal
Fett10.26 g
varav
- mättat fett6.18 g
- enkelomättat fett1.67 g
- fleromättat fett0.46 g
Kolhydrat8.15 g
varav
- sockerarter0.09 g
- stärkelse0 g
Protein3.69 g
Salt0.22 g
Biotin0 µg
Kalcium155.48 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.98 mg
Fiber2.56 g
Folsyra47.41 µg
Jod0.15 µg
Kalium383.15 mg
Magnesium19.78 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.01 g
Niacin1.67 mg
Fosfor48.7 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.14 mg
Selen0.12 µg
Tiamin0.09 mg
Vitamin A 178.74 µg
Vitamin B120.12 µg
Vitamin B60.12 mg
Vitamin C25.51 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.79 mg
Vitamin K0 µg
Zink0.68 mg