Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • ”Lättrökt” matjessill med nypotatis, ägg, brynt smör och sommarörter [Unilever]

”Lättrökt” matjessill med nypotatis, ägg, brynt smör och sommarörter [Unilever]

Receptkategori: À la Carte
Midsommarens favorit!

(0 röster)
Glutenfri KRAV Skaldjursfri Jordnötsfri Sojafri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
”Lättrökt” matjessill med nypotatis, ägg, brynt smör och sommarörter [Unilever]

Gör så här

Matjessill 



  • Pensla sillen med Deep Smoke. Dela dem i mindre bitar. Skär potatisen i 5mm tjocka skivor.  

 

Brynt citronsmör 



  • Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna under omrörning till ca 140C. ”Släck” det med pressad citron. Häll upp i en bunke.  

 

Till servering 



  • Fördela potatisen på 10 tallrikar. Lägg på sillen och toppa med gräddfil. Riv över äggen med ett rivjärn. Toppa med sommarörter och det brynta smöret. 

Energifördelning

19.0%58.4%22.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi651.11 kJ
Energi158 kcal
Fett13.1 g
varav
- mättat fett7.17 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.02 g
Kolhydrat5.07 g
varav
- sockerarter3.39 g
- stärkelse0 g
Protein4.26 g
Salt1.31 g
Biotin0 µg
Kalcium12.37 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.1 mg
Fiber0.44 g
Folsyra6.32 µg
Jod0.14 µg
Kalium50.95 mg
Magnesium2.97 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0.07 mg
Fosfor8.29 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.01 mg
Selen0.02 µg
Tiamin0.01 mg
Vitamin A 13.79 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60.04 mg
Vitamin C3.8 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.07 mg
Vitamin K0 µg
Zink0.06 mg