Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker

Receptkategori: Vegetariska rätter
Bowl som kan serveras både på tallrik och som takeaway. Receptet är framtaget av Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
”Bowl” med Vreta gulärta, rostad svamp och rostade grönsaker

Gör så här

Koka ärtorna tills de blir mjuka i lättsaltat vatten.

Rosta solrosfrö i ugnen på 150° i 8 min.

Mixa olja, dina favoritörter och citronzest till de blir slätt. Blanda sedan allt och ha som bas i tallriken. 


Mixa buskkrasse med creme fraiche och blanda med majonnäsen. Smaksätt med salt.


Hyvla kålrabbin tunt. Koka sedan upp resten och lägg ner kålrabbin och låt svalna. 


Skala och dela lök och rödbetor i mindre bitar. Rosta i ugnen med lite olja och salt på 180° i ca 20 min eller tills de har mjuknat. Skär ner svamp och stek i smör tills dem fått fin färg. Avsluta med salt.


Plocka ner bladen och blanchera ca 4 min i saltat vatten. Skär sedan ner bladen och blanda med krasse. 


Topping: 

4msk mandel, rostade 

50g Lagrad ost 

Chili flakes

Energifördelning

13.1%45.0%41.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi628.31 kJ
Energi150.89 kcal
Fett10.59 g
varav
- mättat fett2.44 g
- enkelomättat fett4.35 g
- fleromättat fett2.03 g
Kolhydrat9.85 g
varav
- sockerarter4.83 g
- stärkelse0 g
Protein3.09 g
Salt0.08 g
Biotin0 µg
Kalcium24.18 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.46 mg
Fiber1.49 g
Folsyra8.8 µg
Jod0.09 µg
Kalium81.85 mg
Magnesium4.91 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0.36 mg
Fosfor34.2 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.05 mg
Selen2.1 µg
Tiamin0.02 mg
Vitamin A 31.74 µg
Vitamin B120.03 µg
Vitamin B60.04 mg
Vitamin C12.24 mg
Vitamin D0.02 µg
Vitamin E0.06 mg
Vitamin K0.04 µg
Zink0.11 mg