Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bohuslänsk sommarsallad med rostad plockad färskpotatis, ramslök, rädisa, sötsur dillvinägrett och makrill

Receptkategori: Sallader
Somrig sallad för varma dagar

(0 röster)
Svaveldioxid eller sulfitfri
Bohuslänsk sommarsallad med rostad plockad färskpotatis, ramslök, rädisa, sötsur dillvinägrett och makrill

Gör så här

Salta makrillen lätt på köttsidan och låt stå i kyl 2 h, stek sedan på skinnsidan och zesta citroner, låt stå och ta smak, vilas till servering. Rosta färskpotatis hela med olja och salt, låt svalna något och plocka isär med händerna, marinera gärna med lite citronjuice. Skölj machesallad, rädisor och ramslöken. Hyvla de färgglada rädisorna och gurkan och lägg i isvatten tills servering. Vispa ihop dillvinägretten, börja med senap och droppa i oljan, tillsätt äppelcidervinäger och smaksätt med salt. Blanda sallad, skär makrillen i mindre bitar och montera lite som ”organiserat kaos” och servera dressing a part i skål.

Energifördelning

20.9%41.6%37.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi603.74 kJ
Energi144.25 kcal
Fett9.63 g
varav
- mättat fett1.45 g
- fleromättat fett1.09 g
- enkelomättat fett2.44 g
Protein4.83 g
Kolhydrat8.67 g
varav
- sockerarter0.12 g
Salt0.02 g
Kalcium12.64 mg
Järn0.27 mg
Fiber1.24 g
Folsyra11.44 µg
Jod0.16 µg
Kalium212.2 mg
Magnesium12.43 mg
Natrium0 g
Niacin0.96 mg
Fosfor24.8 mg
Riboflavin0.02 mg
Selen0.27 µg
Tiamin0.04 mg
Vitamin A 7.78 µg
Vitamin B60.11 mg
Vitamin C19.53 mg
Vitamin E1.12 mg
Vitamin K5.59 µg
Zink0.16 mg