Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bakad torsk och rostad kål

Receptkategori: À la Carte
Bakad torsk och rostad kål med chorizostekta krutonger och smörsås Vilken kål man väljer beror på vad som finns tillgängligt och är rätt i säsong, men rätten funkar med såväl svartkål som spetskål.

(0 röster)
Bakad torsk och rostad kål

Gör så här

Gör så här: Tina torsken över natten i kyl i 2 % saltlag. Dela kålen i kvartar på längden och stek hårt på alla snittytor. Lägg i ett bleck med lite smör och täck med folie. Baka av i ugnen på 160° tills de är möra. Riv brödet, smaksätt med olivolja och paprikapulver. Torka i ugnen på 160°. Hacka ner chorizo och stek med smör. Tillsätt krutongerna under sista minuten och stek ihop med korven. Baka torsken på låg värme tills den får en innertemperatur på 45° Koka upp fond och grädde. Mixa i smör och smaka av med citron. Värm försiktigt vid servering så att inte såsen spricker.

Energifördelning

29.5%59.1%11.4%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi831.83 kJ
Energi200.83 kcal
Fett16.91 g
varav
- mättat fett10.76 g
Kolhydrat3.25 g
varav
- sockerarter0.3 g
Protein8.43 g
Salt1.42 g
Vitamin A 5.95 µg
Vitamin K0.19 µg
Natrium0.42 g
Fiber0.14 g