Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bakad sejrygg med vannameiräkor och grön ärtkräm

Receptkategori: Fisk- o skaldjur
Rimmad och bakad sejrygg, fräs på vannameiräkor, glasört, syrad rödlök med kräm på gröna ärtor och smörad räkbuljong.

(0 röster)
Bakad sejrygg med vannameiräkor och grön ärtkräm

Gör så här

Dag 1 - dela sejryggen i 100 grams bitar, lägg i en form. Blanda vatten och salt, så att saltet löser sig och slå sedan rimlagen över sejryggen. 

Skala och skär rödlöken i tunna båtar, blanda med socker och vinäger. Låt blandningen stå i rumstemperatur över natten. 

Tina räkorna och skala dem. Fräs skalet med tärnad fänkål, morot, schalottenlök, dillfrö, krossad vitlök och tomatpuré. Slå på vatten när allt fått en fin färg och låt sjuda ca: 20 minuter. Sila av buljongen och reducera tills den är smakrik. 

Räkköttet strimlas i tunna strimlor. 

Blanchera ärtorna hastigt och lägg sedan i kannmixer tillsammans med olivolja. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.  

 

Servering: 

Lyft sejen från rimlagen och baka i ugn (140 grader) tills sejen är 45 grader i kärnan.  

Värm buljongen och mixa ner 2 msk smör med en stavmixer. 

Stek räkstrimlorna med rapsolja på hög värme, tillsätt glasört och avhängd syrad rödlök.  

Servera tillsammans med ärtkrämen. 

Energifördelning

52.0%17.4%30.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi368.9 kJ
Energi88.14 kcal
Fett3.06 g
varav
- mättat fett1.2 g
- enkelomättat fett0.93 g
- fleromättat fett0.2 g
Kolhydrat5.37 g
varav
- sockerarter2 g
- stärkelse0 g
Protein9.14 g
Salt0.14 g
Biotin0 µg
Kalcium15.19 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.33 mg
Fiber1.27 g
Folsyra19.42 µg
Jod0.46 µg
Kalium81.49 mg
Magnesium6.38 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.02 g
Niacin0.54 mg
Fosfor27.31 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.02 mg
Selen0.77 µg
Tiamin0.05 mg
Vitamin A 77.15 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60.04 mg
Vitamin C6.66 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.06 mg
Vitamin K0.72 µg
Zink0.19 mg