Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bakad rotselleri med smörstekt matvete, rostade mandlar och linser

Receptkategori: Vegetariska rätter
Bakad rotselleri med smörstekt matvete, rostade mandlar och linser. Serveras med en kräm på rostad blomkål och brynt smörvinegrett.

(0 röster)
Bakad rotselleri med smörstekt matvete, rostade mandlar och linser

Gör så här

Koka matvete enligt anvisning i rikligt med vatten. Häll av vatten.

Skala rotselleri och dela på mitten, salta lätt och baka på 175 °C till 96 °C kärntemp eller ca 1 timme.

Rensa blomkål från blasten och dela ner till mindre buketter, spara blasten till garnering, rosta sedan i ca 15 min, tills de är mjuka och mixa sedan med varm, men inte kokande rapsolja. 

Använd några stammar och hyvla tunt, lägg i isvatten tills servering.

Koka upp välsaltat vatten och tillsätt linser, låt få ett uppkok och ställ sedan åt sidan för att svalna i kokvatten. Vid servering steks matvete i smör, linser tillsätts. 

Rotselleri delas i passande portionsbitar. Puré i botten, rotselleri sedan. Allt toppas med matvete och linser för att avslutas med hackade mandlar och brynt smörvinegrette.

Lägg blomkålsblast i isvatten och garnera tillsammans med härliga örter.

Energifördelning

13.1%50.1%36.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi803.21 kJ
Energi194.13 kcal
Fett14.32 g
varav
- mättat fett4.92 g
- enkelomättat fett4.62 g
- fleromättat fett2.28 g
Kolhydrat10.53 g
varav
- sockerarter0.63 g
- stärkelse0 g
Protein3.74 g
Salt0.11 g
Biotin0 µg
Kalcium17.55 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.45 mg
Fiber3.32 g
Folsyra45.48 µg
Jod0.03 µg
Kalium167.03 mg
Magnesium8.77 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.02 g
Niacin0.34 mg
Fosfor43.43 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.03 mg
Selen0.49 µg
Tiamin0.04 mg
Vitamin A 0.31 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60.12 mg
Vitamin C4.1 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.1 mg
Vitamin K0.36 µg
Zink0.29 mg