Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bagel med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad

Receptkategori: Fisk- o skaldjur
Gör en lyxig lunchsmörgås på rostad bagel toppad med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad.

(0 röster)
Bagel med varmrökt lax, forellrom, friterat ägg och fänkålssallad

Gör så här

Baka 10st ägg i cirkulator eller i ugnen (65 grader, 3 h). Låt svalna och skala äggulan under rinnande vatten, panera i ordningen maizena-ägg-panko och fritera i ca 165 C olja tills gyllenbrun och dela med sylvass tandad kniv.

Dela bagels på hälften och rosta lätt.

Hyvla fänkål tunt på längden, gör en citronette med zest och saft, smaka av med salt och blanda upp med fänkålen.

Toppa med plockad till och några duttar med forellrom.

Energifördelning

10.5%53.1%36.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1236.75 kJ
Energi307.99 kcal
Fett24.44 g
varav
- mättat fett4.37 g
- enkelomättat fett13.64 g
- fleromättat fett5.95 g
Kolhydrat16.72 g
varav
- sockerarter1.16 g
- stärkelse0 g
Protein4.85 g
Salt0.23 g
Biotin0 µg
Kalcium18 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.35 mg
Fiber0.81 g
Folsyra15.8 µg
Jod4.73 µg
Kalium49.1 mg
Magnesium3.61 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.03 g
Niacin0.06 mg
Fosfor33.46 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.08 mg
Selen3.89 µg
Tiamin0.02 mg
Vitamin A 46.28 µg
Vitamin B120.24 µg
Vitamin B60.03 mg
Vitamin C5.95 mg
Vitamin D0.24 µg
Vitamin E0.97 mg
Vitamin K4.97 µg
Zink0.26 mg