Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Halländsk laxpudding med fläder, skirat smör, pepparrot och frasigt knäcke

Receptkategori: Fisk- o skaldjur

(9 röster)
 Halländsk laxpudding med fläder, skirat smör, pepparrot och frasigt knäcke

Gör så här

Gör så här:  

Varva potatis, lax, lök och dill i ett bleck, salta försiktigt mellan lagren.  

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, fläder och smaka av med lite salt och citron.  

  

Slå ägg/mjölkblandningen över potatisen och laxen, baka sedan på 165 grader i ca 1 h eller tills potatisen är mjuk.  

Smält smöret och lägg i pepparrot och hackad färsk dill, vid servering slå smöret över laxpuddingen.  

  

Tips!  

Vill man ha en frasig ovandel kan man krossa knäckebröd och blanda med lite riven ost, sedan strö det över blecket dom sista 10 minuterna.  

 

Energifördelning

31.3%40.9%27.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi510.04 kJ
Energi120.86 kcal
Fett8.04 g
varav
- mättat fett3.95 g
- enkelomättat fett0.27 g
- fleromättat fett0.16 g
Kolhydrat5.45 g
varav
- sockerarter1.83 g
Protein6.15 g
Salt0.34 g
Fiber0.42 g
Kalcium21.29 mg
Järn0.09 mg
Folsyra2.74 µg
Kalium42.1 mg
Magnesium1.54 mg
Natrium0 g
Niacin0.07 mg
Fosfor13.65 mg
Riboflavin0.03 mg
Selen0.01 µg
Tiamin0.01 mg
Vitamin A 23.32 µg
Vitamin B60.01 mg
Vitamin C3.28 mg
Vitamin E0.04 mg
Zink0.06 mg
Klorid9.32 mg
Jod1.19 µg
Molybden0.46 µg
Pantotensyra0.05 mg
Vitamin B120.11 µg