Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer735573

Grappa Barili di Sassicaia

Vin, sprit & starköl
Artikelinformation
  • Kategori: Pressrestsdestillat
  • Leverantör: Altia Sweden AB
  • Producent: Jacopo Poli
  • Ursprungsland: Italien
  • Region: Venetien
  • Passar till: Serveras rumstempererad som avec eller digestif.
  • Smakbeskrivning: Kryddig och komplex doft av halm, kakao, russin, lakrits och fat. Stor, fyllig och kraftig smak av kryddor, torkad frukt och fat. Välbalanserat och mycket kraftigt avslut.
  • Förpackning: 6x50 cl
  • Alkoholprocent: 40 volymprocent
  • Lev.artnr: 1006387
Beskrivning
Grappa di Sassicaia har destillerats av pressrester av Tenuta San Guidos prestigevin Sassicaia från Toscana. Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. Genom att direkt destillera pressresterna erhåller man en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Varje omgång tar cirka tre timmar att destillera. Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% som då blandas ned med destillerat vatten till 40%. Grappan lagrades 4 år på fat samt ytterligare 6 månader på gamla fat från Sassicaia. Därefter kylstabiliserades, filtrerades och buteljerades grappan.
Beskrivning

Grappa di Sassicaia har destillerats av pressrester av Tenuta San Guidos prestigevin Sassicaia från Toscana.

Poli använder enbart färska pressrester som direkt efter pressningen körs till fabriken där de omgående destilleras. Genom att direkt destillera pressresterna erhåller man en mycket aromatisk grappa helt utan oxiderade toner. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Varje omgång tar cirka tre timmar att destillera. Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% som då blandas ned med destillerat vatten till 40%. Grappan lagrades 4 år på fat samt ytterligare 6 månader på gamla fat från Sassicaia. Därefter kylstabiliserades, filtrerades och buteljerades grappan.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Tillverkningsland

Italien

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på