En kniv med flexibelt och relativt smalt blad. Kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du filéar fisk. Det gör att du enkelt kommer åt att skära under skinnet och runt benen på fisken. Du kan även använda filékniven till att putsa kött och fågel. Bladet består av VG5-stål. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.Det rödbruna handtaget är tillverkat av pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. I handtaget sitter även en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.
Allt fler gäster efterfrågar alkoholfria alternativ i baren och i matsalen. Låt inte alkoholfritt vara enbart ett komplement på din dryckesmeny utan låt den ta plats och ta betalt för det.