Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Pepparrot riven

Färskvaror
    • Artikelnummer: 732221
    • Märke: Cajom
    • Leverantör: Tage Lindblom AB
    • Förpackning: 4x500 g
    • Nettovikt: 2 kg
    • Lev.artnr: 80404

Läs produktblad

Beskrivning

Riven pepparot från Cajom är färdig att användas i matlagningen.

Pepparrot är vanligt förekommande i svensk husmanskost och passar utmärkt till bland annat kött, fisk och sallad. Förvars kyld. Produkten är vegetarisk och innehåller inga animalier, lämplig för veganer.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Pepparrot
En pepprig smaksättare. Pepparrot är en rotfrukt men används som krydda. Precis som rädisan och rättikan, innehåller pepparrot senapsolja som bidrar till den starka smaken. Kryddan är vanligt återkommande i den svenska husmanskostens, både till kött, fisk och såser. Roten växer som en lång rotstock med flera smalare sidorötter. Rotstocken är den man använder som pepparrot.
Produktinformation
Temperatur

2-4°C

Lagring

Förvaras i plast, kyld

Hanteringsråd

Om pepparroten blir grön kan den ha utsatts för solljus med går lika bra att använda ändå. Funkar även att frysa men ska då rivas först.

Allergener

Senap klassas som en allergen produkt. Till samma familj hör också rättika, rädisa, pepparrot, broccoli, brysselkål, kålrabbi, blomkål och vattenkrasse. Proteinerna inom den här familjen är snarlika och därför kan man reagera mot flera arter.

Nördinfo

Ursprunget är inte fastställt med det sägs att pepparroten härstammar från Ryssland och kom till Sverige på 1300-talet. Till en början användes den i medicinskt syfte för att läka sår, lindra feber och värk.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.
Nytt år & nya tag!
Nytt år & nya tag!
2019-01-15 Hoppas du har haft en bra start på det nya året och att du är laddad för ett nytt år! Vi firar in det nya året med första säsongspremiären för året kombinerat med snörapporter.