Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer711822

Oxfile vac KRAV SE

Färskvaror
Artikelinformation
    • Artikelnummer: 711822
    • Märke: Scan
    • Leverantör: Hk Scan AB
    • Förpackning: 1xca1,6 kg
    • Lev.artnr: 423377
Hållbara val
Beskrivning

Scan oxfilé 1,8 kg + är av hög kvalitet och tack vare vakuumförpackningen så fortsätter köttet att möras ända fram till dess tillagningen sker.

Oxfilé är den möraste nötdetaljen och har en mjuk köttsmak. Köttet har många användningsområden och kan varieras i det oändliga, klassisk till nyårsmiddagen. KRAV-märkningen garanterar att denna produkt är framställd med hänsyn till god djuromsorg, socialt ansvar samt minskad klimatpåverkan. Scan - Alltid svenskt kött från svenska gårdar.
Praktisk info
Vakuumförpackad.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi520 kJ
Energi124 kcal
Fett4.1 g
varav
- mättat fett1.98 g
- enkelomättat fett1.43 g
- fleromättat fett0.28 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein21.69 g
Salt0 g
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen.
Produktinformation
Melering

Varierande

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Senaste nytt
Öl, Cider och Drinkar
Öl, Cider och Drinkar
Sommar innebär ljusa kvällar, uteliv och upprymda gäster som vill ha något gott i glasen. Skapa förutsättningar för en lyckad kväll med ett välfyllt sortiment i kylarna.
Hälsa på maten – en klok kokbok
Hälsa på maten – en klok kokbok
Gör barnen mer nyfikna på (hälsosam) mat genom att fokusera på glädje och låta dem exprimentera med sina sinnen. Hälsa på maten – vårt lekfulla och pedagogiska ”allt-i-ett” material för hela skolan och inte minst för föräldrarna.
Tjäna på att rädda råvaror
Tjäna på att rädda råvaror
Att handla varor med kort datum är en enkel insats för klimatet och snällt för plånboken. Här kan du fynda artiklar som börjar nära sig bäst-före-datum, till en billigare peng.