Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
786903

Högrev bfr KRAV

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Scan
  • Kategori: Högrev
  • Leverantör: Hk Scan AB
  • Förpackning: 1x2xca6,5 kg, 1xca6,5 kg
  • Lev.artnr: 421277
Beskrivning
Vårt frysta benfria högrev är gjort på svenskt kött av högsta kvalitet. Högrev kommer från djurets axelparti och är ett smakrikt kokkött som passar till bland annat bouef bourgignon och kalops. KRAV-märkningen garanterar att denna produkt är framställd med hänsyn till god djuromsorg, socialt ansvar samt minskad klimatpåverkan.
Beskrivning

Vårt frysta benfria högrev är gjort på svenskt kött av högsta kvalitet.

Högrev kommer från djurets axelparti och är ett smakrikt kokkött som passar till bland annat bouef bourgignon och kalops. KRAV-märkningen garanterar att denna produkt är framställd med hänsyn till god djuromsorg, socialt ansvar samt minskad klimatpåverkan.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi797 kJ
Energi191 kcal
Fett13 g
varav
- mättat fett6 g
- enkelomättat fett5.5 g
- fleromättat fett0.6 g
Protein18.6 g
Kalcium8 mg
Järn2.4 mg
Vitamin D0.6 µg
Zink4.4 mg
Ingredienser

Ingredienser: Svenskt kött

Tillverkningsland

Sverige

Ursprungsdeklaration

Ursprungsland: Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Högrev USA
Högreven är en styckningsdetalj som sitter på djurets framdel. Högreven börjar efter halsen och slutar innan entrecoten. Likt de flesta andra framdelsdetaljerna har högreven en relativt grov köttstruktur och lämpar sig främst till grytor och färsrätter då den som hel muskel kräver lång koktid för att bli mör. Högreven innehåller oftast en hel del fett och senor, där senorna med fördel kan putsas bort vid tillagning av grytor, gulasch mm. Den innehåller även mycket collagen vilket bidrar till en mycket kraftig och mustig köttsmak.
Styckningsschema nötkött
Produktinformation
Användningssområde

Grytor, stek , hamburgare

Länder

USA

Ras

Black Angus, Hereford

Melering

Hög

Engelska

Chuck Roll

Nördinfo

Är den vanligaste råvaran när restaurangerna tillverkar egna hamburgare. Kollagen är ett fiberprotein som finns i bindvävnader, senor och ben osv. Vid tillagning smälter det som ett fett och kan uppträda som små fettklumpar eller se ut som gelé eller liknande när det svalnat efter tillagning.