Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
731350

Oxfilesnuttar

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Menigo Färskvaruhallen
  • Kategori: Skivat
  • Leverantör: Servicestyckarna
  • Förpackning: 1x4xca2,5 kg
Beskrivning
Praktisk info
Född:Brasilen,Tyskland. Uppväxt:Brasilien,Tyskland. Slaktad:Brasilien,Tyskland
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (Livsmedelsverket)
Energi517 kJ
Energi123.6 kcal
Fett4.1 g
varav
- mättat fett1.98 g
- enkelomättat fett1.43 g
- fleromättat fett0.28 g
Protein21.69 g
Salt0.18 g
Kalcium4.3 mg
Järn2.32 mg
Folsyra5 µg
Jod3.7 µg
Kalium350 mg
Magnesium25 mg
Natrium0.07 g
Niacin6.79 mg
Fosfor210 mg
Riboflavin0.21 mg
Selen6.49 µg
Tiamin0.1 mg
Vitamin A 8.1 µg
Vitamin B121.48 µg
Vitamin B60.41 mg
Vitamin E0.77 mg
Vitamin K2.4 µg
Zink2.63 mg
Tillverkningsland

Internationell råvara

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen.
Styckningsschema nötkött
Produktinformation
Användningssområde

Helsteks, grillas

Melering

Varierande

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.