Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rödbeta i påse Klass 1 SE

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741406
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca 1 kg
    • Nettovikt: 1 kg
    • Lev.artnr: MENY089
Beskrivning

Koka, rosta eller råriv.

Betor har en söt smak och en karaktäristisk jordig underton. Har ett flertal användningsområden men gifter sig extra bra med salta och syrliga tillbehör. Tänk på att koka rödbetorna med ändarna kvar, annars rinner en del av färgen ut i kokvattnet.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Rödbeta
Den vanligaste betan som sägs vara den mest smakrika. Rödbetan är nära släkting till gul - och polkabetan men med rödbrunt skal och rödlila kött. Betan härstammar från strandbetan som är en 3000 år gammal kulturväxt. Det innebär att den tagits fram av människor för att ge föda och råmaterial. Har flera användningsområden och kan både kokas, rostas och ätas rå.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

2-4°C

Lagring

Förvaras kallt

Hanteringsråd

Blasten bör tas bort innan förvaring eftersom den tar näring och torkar ut betan. Koka betorna med ändarna kvar, annars rinner en del av färgen ut i kokvattnet.

Användningssområde

God att koka eller rosta i ugnen. Fungerar även att råriva eller skiva tunt i en sallad. Rödbetan är ett givet tillbehör till pytt i panna och passar utmärkt till salta och syrliga tillbehör. Några empel är smör, get- eller fårost, äpplen, vinäger och citron. Blanda gärna upp rödbetan med andra betor och få en riktigt färgsprakande rätt.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Den röda färgen i rödbetan kallas för betacyanin, ett färgämne som finns i cellsaften. Den här antioxidanten har en skyddande effekt på kroppen celler och stärker även immunförsvaret.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Uppgradera menyn till växtbaserat
Uppgradera menyn till växtbaserat
Fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.
En visp ska smaka gott & vara pålitlig
En visp ska smaka gott & vara pålitlig
RAMA Visp 31% Låglaktos - Ett gräddalternativ med bra smak och fyllig konsistens. Kan användas i både varma och kalla rätter och har god syrastabilitet. Låglaktos.