Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Palsternacka SE Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741412
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x6 kg, 1xca100 g
    • Lev.artnr: PAR1091
Beskrivning

Palsternacka är precis som sin släkting moroten söt i smaken men har en mer aromatisk ton.

God i soppor, grytor eller puréer. En vitgul vinterrotsak som smakar allra bäst efter att frosten varit framme. Palsternacka är en hållbar sort om den förvaras svalt och luftigt.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Palsternacka
Palsternackan är släkt med moroten och kan med fördel användas för att både ersätta potatis och morötter vid matlagning. Den har en ljusgul färg och har en något grövre form än moroten. Palsternackan har karaktäristisk smak och doft och man kan använda den rå, kokt, stekt eller gratinerad. Palsternackan är en gammal kulturväxt, som odlades av de gamla grekerna och romarna. Den spreds till Nordeuropa under medeltiden.
Produktinformation
Länder

Storbritannien, Sverige

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

+2-4 grader C

Lagring

Behöver förvaras och skyddas mot uttorkning.

Engelska

Parsnip

Användningssområde

God att ha i grytor, soppor, rostad i ugn och vanlig i buljong och fondkokning.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Har du ett stort råvarulager i dessa tider? Vi på Menigo har tagit fram tips och mallar för att du som krögare på ett enkelt sätt skall kunna förpacka och sälja varor till dina gäster.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.