Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rosmarin

Färskvaror
    • Artikelnummer: 709743
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca 1kg, 1xca 0,1kg
    • Lev.artnr: MENY4985
Beskrivning

En tålig ört som klarar både upphettning och kyla.

Med sin karaktäristiska, intensiva smak ger den grytan eller köttbiten en extra touch. Rosmarin gifter sig bra med fläsk, lamm– och kycklingrätter men fungerar även till desserter.
Råvaruguiden
Rosmarin
En tålig ört som klarar både upphettning och kyla. Med sin karaktäristiska, intensiva smak som påminner om kåda ger den grytan eller köttbiten en extra touch. Rosmarin gifter sig bra med fläsk, lamm – och kycklingrätter. Rosmarin kan övervintra inomhus om den förvaras ljust och svalt.
Produktinformation
Länder

Danmark, Sverige

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga örter är känsliga för kyla. Örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning.

Hanteringsråd

Tålig ört som utvecklar smaken ännu mer vid hög temperatur.

Användningssområde

En god smaksättare till fläskkött, kyckling och lamm. Kombinera gärna med vitlök och perfekt att använda till ugnsrostade grönsaker eller i marinader. Rosmarin kan sätta en ny prägel på desserten med dess blommiga doft. Marinera jordgubbarna i kryddan eller låt den fräsa tillsammans med päron i smör.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Rosmarin har sitt ursprung i medelhavsländer där den växer vilt. Busken har små ljusblå blommor och bladen är gröna året om.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Krämigt god mat för alla med Flora
Krämigt god mat för alla med Flora
Flora Plant Visp 31% är vegansk, glutenfri och laktosfri och passar perfekt i både varm och kall matlagning. Ersätter vanlig mejerigrädde i såser, pastarätter, gratänger och bakverk!
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Uppgradera menyn till växtbaserat
Uppgradera menyn till växtbaserat
Fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.