Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer791553

Svamp kantareller SE

Färskvaror
Artikelinformation
    • Artikelnummer: 791553
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca 3 kg, 1xca100 g
    • Lev.artnr: STO10
Beskrivning

Gyllengula svampar som trivs bäst i löv- och barrskogar.

I Sverige plockas kantareller mellan juni till oktober och är en av våra vanligaste matsvampar. Passar bäst att frysa efter förvällning eftersom torkade kantareller får en väldigt koncentrerad smak. Gifter sig bra med fetare tillbehör som smör eller grädde.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi102 kJ
Energi24 kcal
Fett0.33 g
varav
- mättat fett0.08 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.18 g
Kolhydrat2 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein1.71 g
Salt0 g
Fiber3 g
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Svamp Kantareller gula
Tillhör familjen Cantharellaceae. Vanlig äter man den i juli-oktober. Kan förväxlas med narrkantarellen (falsk kantarell).
Produktinformation
Länder

Baltikum, Portugal, Sverige

Varugrupp

Svamp

Temperatur

+4 grader C

Lagring

Förvaras bäst i kyla.

Hanteringsråd

Förvara aldrig svamp i slutna kärl eller påsar.

Användningssområde

Steka på toast, i soppor, risotto, pajer. Fungerar fint som tillbehör till fisk och kött.

Nördinfo

Svampen är varken en växt eller ett djur. Latin: (Cantharellus cibarius)/ English: Chanterelle.

Andra tittade på

Andra köpte också

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Palemona – sommarens fräschaste drink!
Palemona – sommarens fräschaste drink!
Paloma är en mexikansk klassiker som i den prisbelönta bartendern Christian Grevius händer nu har fått en fräsch citrustwist. Perfekt för varma sommardagar.
Vad är det för ursprung på mina tomater?
Vad är det för ursprung på mina tomater?
Hur du hittar ursprungsland på de frukt och grönsaker du köper på Menigo.
Fredrik Eriksson: Flexibilitet är vårt ledord
Fredrik Eriksson: Flexibilitet är vårt ledord
Restaurangen på Nationalmuseet tvingades stänga i tre månader. Långbro Värdshus fick nyanställa och utöka uteserveringen. Fredrik Eriksson, krögare och ägaren till de båda restaurangerna, har haft en minst sagt omväxlande försommar i pandemins skugga.