Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Broccoli

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741486
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x6 kg, 1xca 1kg
    • Lev.artnr: PAR1128
Beskrivning

Med sin karaktäristiska kålsmak är broccoli ändå mildare än andra kålsorter.

En mångsidig grönsak som passar såväl rå som tillagad. Svensk broccoli odlas på friland under juli till oktober och finns annars importerad året om. Oftast används blomställningen men även stjälken ger mycket smak.
Praktisk info
Färsk
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Broccoli
Under 1950-talet importerades broccolin till Sverige men det dröjde många år innan den blev så pass populär som den är idag. Den har sina rötter i det gamla romarriket i Italien och har utvecklats från en vild kålsort. Broccolin har en vacker och varm grön färg och istället för en blomställning (som hos blomkålen) så ger varje planta många gröna blomställningar. Den har en väldigt mild kålsmak och hela broccolin går att äta.
Produktinformation
Länder

Spanien, Sverige

Varugrupp

Kål

Temperatur

+2-4 grader C

Lagring

I kylen, helt i plast eftersom hållbarheten då blir längre.

Hanteringsråd

Skyddas från uttorkning. Om man öppnat en plastförpackad broccolistjälk och bara använt en del bör man sedan plasta in den andra delen på nytt.

Engelska

Broccoli

Användningssområde

Passar till många maträtter och kan ätas både rå och tillagad. Fungerar lika bra i en gratäng, stuvning eller soppa. Den går att woka, grilla, gratinera och marinera men vanligast är att man ångkokar eller kokar broccolin lätt i några minuter innan man serverar. Man får inte glömma broccolistjälken, som också är god att tillaga. Koka den i saltat vatten eller stek i olja tillsammans med salt och vitlök.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Vi har besökt Ulriksdals Värdshus och deras köksträdgård. Maria Hult, trädgårdsmästare på Svenska Brasserier, delar med sig av sina bästa tips.