Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
701540

Trumpetsvamp rödgul

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Svamp
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x3kg, 1xca100 g
  • Lev.artnr: MENY1458
Beskrivning
Liknar trattkantarell i både utseende och smak. Passar i grytor och såser. Trivs bäst i mossig barrskog.
Beskrivning

Liknar trattkantarell i både utseende och smak.

Passar i grytor och såser. Trivs bäst i mossig barrskog.
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Svamp
Våra svenska svampar har länge utgjort majoriteten av de matsvampar vi känner till och har varit en delikatess som begränsats till sommar och höstsäsongen. Övrig tid på året har vi fått nöja oss med champinjoner som varit den i stort sett den enda svamp man odlat i större utsträckning. På senare tid har man däremot börjat experimentera och upptäckt att man kan odla ett flertal andra svampar, bland annat många svampar från Asien. På så vis har vi nu fått en betydligt bredare variation på färsk svamp året runt.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Svamp

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras i pappåse längst ner i kylen. Svampar är en färskvara och har en tendens att torka eller mörkna om de får ligga med kondens i några dagar.

Hanteringsråd

Om svampen är väldigt jordig kan den sköljas, annars räcker det väl med att borsta bort jord och barr. Svampar bör generellt värmebehandlas.

Användningssområde

Svampar är generellt goda att steka eller stuva och man kan med fördel blanda flera olika svampsorter. Svamp har ofta en så härlig naturlig smak och behöver inte överkryddas. Salt och peppar räcker långt men smaksättningar som lök, vitlök, persilja och rosmarin är också bra kompisar.

Allergener

Champinjonsläktet innehåller fenylhydraziner som kan vara skadliga i för stora mängder. Livsmedelsverket rekommenderar därför att man bör undvika överkonsumtion samt tillaga champinjoner före förtäring vilket minskar halterna av fenylhydraziner i svampen.

Nördinfo

Svampar består till 90% av vatten och är därmed inte så energirika. Trots det innehåller de vitaminer, järn och kalium.