Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
303242

Pommes frites 7 mm färska

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Aviko
  • Kategori: Pommes frites
  • Leverantör: Aviko Norden AB3n
  • Förpackning: 2x5 kg
  • Nettovikt: 10 kg
  • Lev.artnr: 4803777
Beskrivning
Färsk och förfriterad pommes som sätter guldkant – Tunna och krispiga. Håller jämn och hög kvalitet och har snabbare tillagning jämfört med frysta. En utmärkt produkt för restauranger som vill spara tid, olja och pengar.
Beskrivning

Färsk och förfriterad pommes som sätter guldkant – Tunna och krispiga.

Håller jämn och hög kvalitet och har snabbare tillagning jämfört med frysta. En utmärkt produkt för restauranger som vill spara tid, olja och pengar.
Praktisk info
Förfriterad färska pommes frites
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi640 kJ
Energi150 kcal
Fett5 g
varav
- mättat fett2.5 g
Kolhydrat23 g
varav
- sockerarter0.2 g
Protein2.5 g
Fiber2.5 g
Tillagning

Värm olja till 170°C. Fritera små mängder pommes frites (ca 500g) i cirka 3-3,5 minuter tills de är gyllengula och krispiga. Tillsätt salt och kryddor om så önskas.

Ingredienser

Potatis, palmolja (5%).

Tillverkningsland

Nederländerna

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Rotfrukter
I och med att allt större fokus börjar läggas på närproducerade och klimatsmarta råvaror har rotfrukterna fått en renässans och en betydligt mer framträdande roll på många menyer. Tack vare rotfrukternas långa hållbarhet har de varit en stabil basföda som bidragit till att vi överlevt de långa vintrarna här uppe i norr innan vi kunde börja importera råvaror.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

2-8°C

Lagring

Mörkt och kallt.

Hanteringsråd

Skölj noga eller skala rotfrukterna för att få bort eventuella jordrester.

Användningssområde

De flesta rotfrukter kan ätas råa om de rivs eller skivas tunt och fungerar då bra som råkost och för att göra en sallad matigare och mer fiberrik. Hettar du upp rotfrukterna utvecklas ofta rotfruktens sötma. Koka upp rotfrukterna och gör puréer eller ugnsrosta dem med färska örter till exempel.