Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
302248

Rädisa knippe multicolor

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Örtkryddor
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x1 knippe
  • Nettovikt: 0.2 kg
  • Lev.artnr: 302248
Beskrivning
Primörer som dyker upp tidigt på säsongen och finns i flera färger, former och smaker. Den karakteristiska peppriga smaken kommer från senapsoljan som också återfinns i rättika och pepparrot. Passar bra i det kalla köket.
Beskrivning

Primörer som dyker upp tidigt på säsongen och finns i flera färger, former och smaker.

Den karakteristiska peppriga smaken kommer från senapsoljan som också återfinns i rättika och pepparrot. Passar bra i det kalla köket.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (Livsmedelsverket)
Energi64.1 kJ
Energi15.3 kcal
Fett0.1 g
varav
- mättat fett0.03 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat2.2 g
Protein0.6 g
Salt0.05 g
Kalcium41 mg
Järn0.8 mg
Fiber1.6 g
Folsyra27 µg
Jod1 µg
Kalium280 mg
Magnesium10 mg
Natrium0.021 g
Niacin0.2 mg
Fosfor36 mg
Riboflavin0.04 mg
Selen0.1 µg
Tiamin0.02 mg
Vitamin A 1.2 µg
Vitamin B60.06 mg
Vitamin C33 mg
Vitamin E0.1 mg
Zink0.5 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Rädisor
Rödvita små rotfrukter som lyser upp de flesta maträtter och ger ett extra sting. Rädisor är omtyckta primörer som dyker upp tidigt på säsongen och har blivit lite av en symbol för våren. Smakrikast att äta råa men även goda lättkokta med en klick smör. Rädisan är släkt med rättikan och finns i flera olika färger, former och smaker. Den karakteristiska starka smaken kommer från senapsoljan som också återfinns i rättika och pepparrot. Senapsolja är bra för matsmältningen och har även antibakteriella egenskaper.
Produktinformation
Länder

Holland, Tyskland

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

2-4°C

Lagring

Förvaras kallt, helst i plast.

Hanteringsråd

Ta bort den gröna blasten så håller sig rädisorna längre. Nyp av roten och skölj före användning. Om rädisorna börjar mjukna, lägg dem i en skål med iskallt vatten ett par timmar så får de tillbaka sin spänst.

Användningssområde

Passar bra i det kalla köket. Skiva rädisor i salladen, på smörgåsen eller ha som garnering. Goda att servera hela med lite havssalt till ostbrickan. Kan också ätas lättkokta eller rostas i ugnen.

Allergener

Senap klassas som en allergen produkt. Till samma familj hör också rättika, rädisa, pepparrot, broccoli, brysselkål, kålrabbi, blomkål och vattenkrasse. Proteinerna inom den här familjen är snarlika och därför kan man reagera mot flera arter.

Nördinfo

Rädisor är lätt att odla själv och fröna kan sättas tidigt på våren. Efter varje skörd kan du plantera nya fröer ungefär var tredje vecka och därmed ha färska rädisor hela sommaren.

Tillgänglighet
  • Januari
  • Februari
  • Mars
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • Augusti
  • September
  • Oktober
  • November
  • December
  • God tillgång
  • Kan vara sämre tillgång bitvis
  • Dålig tillgång, räkna inte med den

Varje cirkel representerar ca två veckor, första respektive andra halvan av en månad

Ingen cirkel: Går ej att få tag på