Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
302264

Oxalis röd kruka

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Örtkryddor
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x1 st
  • Nettovikt: 0.1 kg
  • Lev.artnr: 302264
Beskrivning
Tillhör gruppen harsyreväxter och har en syrlig och frisk smak. Oxalis bör inte upphettas då den tappar sin smak, använd som garnering eller i en sallad. Vackert röd/lila med hjärtliknande blad.
Beskrivning

Tillhör gruppen harsyreväxter och har en syrlig och frisk smak.

Oxalis bör inte upphettas då den tappar sin smak, använd som garnering eller i en sallad. Vackert röd/lila med hjärtliknande blad.
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Kryddor och Örter
Angående vad som definierar en ört respektive en krydda så går åsikterna isär, men det de har gemensamt är att det är växter med växtdelar som innehar en extra aromatisk smak och som kan förhöja smakerna i de flesta rätter.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Övrigt

Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga kryddor och örter är känsliga för kyla. Kryddor och örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt för bästa hållbarhet.

Hanteringsråd

Generellt klarar de mer tjockbladiga, vedartade och torkade kryddorna och örterna upphettning bättre och får dessutom ofta en mer utvecklad smak när de hettas upp. De spädare och färska örterna och kryddorna bör man istället tillsätta i slutet av matlagningen då de oftare tappar sin smak vid upphettning.

Användningssområde

Örter och kryddor används över hela världen i både varm och kall mat. Många kulturer har dessutom sina egna traditionella kryddor och örter vilket speglas i deras mångåriga mattraditioner. Prova gärna maträtter från andra delar av världen för att få upp ögonen för nya kombinationer.

Nördinfo

Förr användes örter och kryddor främst för sina medicinska egenskaper snarare än för sin smak. Man har hittat kvarlämningar som sträcker sig tillbaka till 4000 f.kr. där Sumererna redan då kände till de läkande egenskaper många örter och kryddor hade.