Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
302755

Salladsmix Napolitana EKO

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: SallaCarte
  • Kategori: Sallad
  • Leverantör: Ewerman AB
  • Förpackning: 2x500 g
  • Nettovikt: 1 kg
  • Lev.artnr: 1162
Beskrivning
Ruccola, babyspenat och röd mangold.
Beskrivning

Ruccola, babyspenat och röd mangold.

Praktisk info
Ruccola, babyspenat och röd mangold.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (Validoo)
Energi80 kJ
Energi20 kcal
Fett0.6 g
varav
- mättat fett0.1 g
Kolhydrat0.9 g
varav
- sockerarter0.4 g
Protein2.2 g
Salt0.2 g
Ingredienser

EU-ekologisk ruccola, babyspenat och röd mangold.

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Sallat & andra gröna blad
Sallat kommer in gäng olika färger, former, texturer och smaker, men det de alla har gemensamt är att de är alla tillhör sallatssläktet Lactuca. Dock för att röra till det kallas många sorter som inte tillhör Lactucasläktet också för sallat vilket kräver vissa botaniska kunskaper för att veta vad som kategoriseras som vad.
Produktinformation
Länder

Danmark, Holland, Italien, Spanien, Sverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Lägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett helt sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.

Användningssområde

En sallat passar givetvis bäst i en sallad. För att lyfta en sallad finns det några enkla knep. En klassisk dressing är aldrig fel men prova även att blanda med en god ost, knapriga frön, syrliga skott eller varför inte sötman från lite torkad frukt. Tänk på att tillsätta tillbehören så sent som möjligt så salladen behåller sin krispighet.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Det tycks råda en förvirring om termerna sallat och sallad. Det är helt enkelt så att sallat är själva råvaran medan sallad är en blandning eller tillagning.