Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
300266

Peppar Guajillos torkad

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Övriga grönsaker
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1xca2kg, 1xca1kg
  • Lev.artnr: MENY17302
Beskrivning
En mild, torkad chili med smak av grönt te och torkade bär. Guajillo har ett tjockt och läderartat skal som med fördel kan blötläggas en stund innan användning eller koka med i grytan. Passar utmärkt till en mustig chiligryta. Styrkan ligger på 2000-5000 scovillegrader.
Beskrivning

En mild, torkad chili med smak av grönt te och torkade bär.

Guajillo har ett tjockt och läderartat skal som med fördel kan blötläggas en stund innan användning eller koka med i grytan. Passar utmärkt till en mustig chiligryta. Styrkan ligger på 2000-5000 scovillegrader.
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Peppar Guajillos torkad
En mild, torkad chili med smak av grönt te och torkade bär. Som färsk kallas den för Mirasol Chili. Guajillo har ett tjockt och läderartat skal som med fördel kan blötläggas en stund innan användning eller koka med i grytan en stund extra. Ligger på 2000 – 5000 scovillegrader på scovilleskalan. Passar utmärkt till chiligrytan.
Produktinformation
Varugrupp

Kryddor

Temperatur

Rumstemperatur

Lagring

Bör förvaras svalt med inte för kallt. Torkar lätt och kan gärna ligga i en luftig plastpåse. Torkad chili behåller sin styrka men får en sötare smak.

Hanteringsråd

Finhacka, skiva eller använd hel med eller utan kärnor. Kärnorna och de vita mellanväggarna innehåller mer styrka och bör tas bort för en mildare smak. Tvätta händerna noga efter att du handskats med chili och undvik att gnugga dig i ögonen.

Användningssområde

En god smaksättare till långkoket. Ger en sötstark ton till marinader och såser som passar perfekt till barbecuen.

Nördinfo

TRP-receptorer är något som ansvarar för kroppens känsel. Det sitter i nervcellerna och skickar information till hjärnan om bland annat värme, kyla och smärta. Det reagerar även på styrkan i chilifrukter, så kallade capsaicin. Det gör att känslan blir brännande och het. Det är alltså inte en styrka som fräter i munnen utan en styrka som upplevs. På latin heter släktet Capasicum och kommer från grekiskan kapto vilket betyder ”den biter”.