Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Dadlar färska

Färskvaror
    • Artikelnummer: 301648
    • Märke: Fontana
    • Leverantör: Fontana Food AB
    • Förpackning: 12x600 g
    • Nettovikt: 7,2 kg
    • Lev.artnr: 27100
Beskrivning

Färska dadlar är en liten avlång frukt som växer i palmer.

Frukten har en avlång hård kärna i mitten. Passar bra att använda i yoghurt, fil, sallader eller naturella som snacks. Fontanas dadlar är av sorten Mazafati och kommer från Bam-regionen i Iran. Färska dadlar bör förvaras i kylskåp.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Dadlar
Dadlar växer i stora klasar på dadelpalmen, inte helt olikt bananen. Dadlar har ett tunt skal med ett sött och mjukt kött. Inuti sitter en avlång kärna. Goda att äta som de är men den kolaaktiga sötman passar även till mat och desserter. Finns att köpa året runt.
Produktinformation
Länder

USA

Varugrupp

Övrig frukt

Temperatur

3-8°C

Lagring

I kyl.

Hanteringsråd

Bör förvaras svalt och inte för torrt. Kan frysas.

Användningssområde

Dadlar har fått ett uppsving tack vare Rawfoodkulturen. Sötman i dadlarna blir ett bra substitut för socker och konsistensen har en bindande effekt som passar utmärkt till rawfoodbollar, och bottnar på rawfood tårtor och kakor. Även goda att strimla i muslin eller ha i brödet.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Det sägs att Dadlar tillsammans med Granatäpple bildar en riktig hälsobomb. En studie visar att effekten blir större om man kombinerar frukterna istället för att äta dem var och en för sig. Frukterna är rika på vitaminer och antioxidanter.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Tillbehör
Tillbehör
Krämigt god mat för alla med Flora
Krämigt god mat för alla med Flora
Flora Plant Visp 31% är vegansk, glutenfri och laktosfri och passar perfekt i både varm och kall matlagning. Ersätter vanlig mejerigrädde i såser, pastarätter, gratänger och bakverk!
Dra dit pepparn växer
Dra dit pepparn växer
Att förhöja smakerna hos en maträtt genom kryddor är ett uråldrigt knep, men kryddornas andra goda egenskaper pratas det mindre om. Läs Richard Tellströms text om kryddor i Sverige.