Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hallon

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741500
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x125 g
    • Nettovikt: 0,125 kg
    • Lev.artnr: MENY134
Beskrivning

Ett omtyckt bär med naturlig sötma.

Hallon finns både som odlade och vildväxande och mognar i Sverige från slutet av juli. Vanligast är röda men även gula förekommer. Ett bär med mångsidiga användningsområden som sylt, saft, desserter, bakverk och smoothies, för att nämna några av dem.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Hallon
Hallon är en buske som växer vilt i nästan hela Sverige och som odlats i Sverige sedan renässansen. Vanligast är röda hallon, men även gula förekommer. Bären börjar mogna runt juni, men den stora skörden kommer i slutet av juli/augusti då plockandet måste ske omkring varannan dag för att inte bären ska förfaras.
Produktinformation
Länder

Holland, Portugal, Spanien, Sverige, Sydafrika

Varugrupp

Bär

Temperatur

+2-4 grader C

Hanteringsråd

Hanteras varsamt. Hallonen kan lätt spricka i fröskalet.

Engelska

Rasberry

Användningssområde

Bären äts som de är eller används till sylt och saft osv.

Allergener

Hallon är en stenfrukt och personer som inte tål stenfrukter kan få allergiska reaktioner.

Nördinfo

Det finns två typer av hallon: den 2-åriga som sätter blommor på fjolårets skott och ger en skörd från juni till augusti. Och Hösthallon som får blommor och bär på årets skott, vilket gör att de mognar senare (augusti till september) och därför kallas för hösthallon.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.