Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Björnbär

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741498
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x125 g
    • Nettovikt: 0,15 kg
    • Lev.artnr: MENY133
Beskrivning

Björnbär har en mörkblå, nästan svart färg och en fruktbotten som inte lossnar vid plockning.

Björnbär tillhör de bär som mognar senast på året i Sverige, under augusti till september. En sötsyrlig släkting till hallonet som passar bra till dekoration, sylt och marmelader.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Björnbär
En sötsyrlig släkting till hallonet. Björnbär har en mörkblå, nästan svart färg och en en fruktbotten som inte lossnar vid plockning. Svenska björnbär tillhör de bär som mognar senast på året, i september. Goda att äta färska men lämpar sig också mycket bra till sylt eller marmelad. Det här fiberrika bäret får sin rätta arom om det plockas helt mogna.
Produktinformation
Länder

Holland, Sydamerika

Varugrupp

Bär

Temperatur

4-6°C

Lagring

Förvaras svalt och luftigt förpackade.

Hanteringsråd

Ett ömtåligt bär med kort hållbarhet som måste hanteras varsamt.

Användningssområde

Ett vackert bär som blir fint att dekorera med. Det lämpar sig även bra för marmelader och sylter tack vare sin naturliga syra.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Björnbär är ett av de bär som innehåller flest antioxidanter. Inte nog med det, björnbär har också mycket E-vitamin i sig som hjälper kroppen att bekämpa infektioner. E-vitaminhalten bibehålls även om man kokar bären.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Vi har besökt Ulriksdals Värdshus och deras köksträdgård. Maria Hult, trädgårdsmästare på Svenska Brasserier, delar med sig av sina bästa tips.