Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
732221

Pepparrot riven

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Cajom
  • Kategori: Pepparrot
  • Leverantör: Tage Lindblom AB
  • Förpackning: 4x500 g
  • Nettovikt: 2 kg
  • Lev.artnr: 80404
Beskrivning
Riven pepparot från Cajom är färdig att användas i matlagningen. Pepparrot är vanligt förekommande i svensk husmanskost och passar utmärkt till bland annat kött, fisk och sallad. Förvars kyld. Produkten är vegetarisk och innehåller inga animalier, lämplig för veganer.
Beskrivning

Riven pepparot från Cajom är färdig att användas i matlagningen.

Pepparrot är vanligt förekommande i svensk husmanskost och passar utmärkt till bland annat kött, fisk och sallad. Förvars kyld. Produkten är vegetarisk och innehåller inga animalier, lämplig för veganer.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi450 kJ
Energi110 kcal
Fett5.3 g
varav
- mättat fett0.4 g
Kolhydrat9.8 g
varav
- sockerarter5.5 g
Protein2.5 g
Salt1 g
Fiber5.5 g
Ingredienser

Pepparrot, vatten, emulgeringsmedel (E401), rapsolja, salt, surhetsreglerande medel (E330), konserveringsmedel (E223 (SULFIT)).

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Pepparrot
En pepprig smaksättare. Pepparrot är en rotfrukt men används som krydda. Precis som rädisan och rättikan, innehåller pepparrot senapsolja som bidrar till den starka smaken. Kryddan är vanligt återkommande i den svenska husmanskostens, både till kött, fisk och såser. Roten växer som en lång rotstock med flera smalare sidorötter. Rotstocken är den man använder som pepparrot.
Produktinformation
Temperatur

2-4°C

Lagring

Förvaras i plast, kyld

Hanteringsråd

Om pepparroten blir grön kan den ha utsatts för solljus med går lika bra att använda ändå. Funkar även att frysa men ska då rivas först.

Allergener

Senap klassas som en allergen produkt. Till samma familj hör också rättika, rädisa, pepparrot, broccoli, brysselkål, kålrabbi, blomkål och vattenkrasse. Proteinerna inom den här familjen är snarlika och därför kan man reagera mot flera arter.

Nördinfo

Ursprunget är inte fastställt med det sägs att pepparroten härstammar från Ryssland och kom till Sverige på 1300-talet. Till en början användes den i medicinskt syfte för att läka sår, lindra feber och värk.

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på