Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
711822

Oxfile vac KRAV

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Scan
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Hk Scan AB
  • Förpackning: 1xca1,6 kg
  • Lev.artnr: 423377
Beskrivning
Vår oxfilé är gjord på kött av hög kvalitet från våra svenska gårdar. Tack vare vakuumförpackningen har köttet en längre hållbarhet och fortsätter att möras ända fram till dess tillagningen sker. Oxfilé är en mör bit som sitter på djurets ryggrad och har en mjuk köttsmak. Vår produkt är KRAV-märkt och har framställts efter höga krav på djuromsorg och djurhållning.
Beskrivning

Vår oxfilé är gjord på kött av hög kvalitet från våra svenska gårdar.

Tack vare vakuumförpackningen har köttet en längre hållbarhet och fortsätter att möras ända fram till dess tillagningen sker. Oxfilé är en mör bit som sitter på djurets ryggrad och har en mjuk köttsmak. Vår produkt är KRAV-märkt och har framställts efter höga krav på djuromsorg och djurhållning.
Praktisk info
Vakuumförpackad.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0.18 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra5 µg
Jod3.7 µg
Kalium350 mg
Magnesium25 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.07 g
Niacin6.79 mg
Fosfor210 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.21 mg
Selen6.49 µg
Tiamin0.1 mg
Vitamin A 8.1 µg
Vitamin B121.48 µg
Vitamin B60.41 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.77 mg
Vitamin K2.4 µg
Zink0 mg
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen.
Produktinformation
Melering

Varierande

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.

Andra tittade på

Rekommenderade produkter