Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
745120

Oxfile Meny

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Scan
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Hk Scan AB
  • Förpackning: 1x3xca2,25 kg, 1xca2,25 kg
  • Lev.artnr: 423364
Beskrivning
Beskrivning
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen.
Produktinformation
Melering

Varierande

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på