Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
202969

Oxfile Hängmörad TY

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Menigo Färskvaruhallen
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Servicestyckarna
  • Förpackning: 1xca1,8 kg
Beskrivning
Praktisk info
Född:Tyskland,Uppväxt:Tyskland,Slaktad:Tyskland
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi517 kJ
Energi123.6 kcal
Fett4.1 g
varav
- mättat fett1.98 g
- enkelomättat fett1.43 g
- fleromättat fett0.28 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein21.69 g
Salt0.18 g
Biotin0 µg
Kalcium4.3 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn2.32 mg
Fiber0 g
Folsyra5 µg
Jod3.7 µg
Kalium350 mg
Magnesium25 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.07 g
Niacin6.79 mg
Fosfor210 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.21 mg
Selen6.49 µg
Tiamin0.1 mg
Vitamin A 8.1 µg
Vitamin B121.48 µg
Vitamin B60.41 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.77 mg
Vitamin K2.4 µg
Zink2.63 mg
Tillverkningsland

Tyskland

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé hängmörad
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen. När man hängmörar en oxfil gör man det oftast med benet kvar. När den hängt färdigt efter ca 3-5 veckor kan man både skära den benfri och såga med benet kvar som T-bone stek (både biff och filé). Produkten selekteras efter kön och vi arbetar med kviga, stut och oxe. På Menigo ställer vi även krav på muskulatur och fetthalt. Selekteringen görs efter den i Europa gemensamma klassificeringen som kallas EUROP-skalan. Vi använder oss av U och R-djur med fettklass 3+ till 5+, vilket ligger på den högre delen av skalan.
Produktinformation
Ras

Varierar

Melering

Hög

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också