Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
787127

Oxfile 1,8+ Sverige

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Scan
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Hk Scan AB
  • Förpackning: 1xca2,25 kg, 1xca2,25 kg
  • Lev.artnr: 423333
Beskrivning
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi511 kJ
Energi122 kcal
Fett4.4 g
varav
- mättat fett1.9 g
- enkelomättat fett1.9 g
- fleromättat fett0.2 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein20.6 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium6 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn2.9 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.053 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0.5 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink4 mg
Ingredienser

INGREDIENSER: Svenskt nötkött

Tillverkningsland

Sverige

Ursprungsdeklaration

Ursprungsland: Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oxfilé
Oxfilé är en styckningsdetalj som sitter på djurets bakdel. Den är placerad i ryggbenet/ryggraden parallellt med ryggbiffen. Oxfilén är den muskel som får jobba minst av alla muskler och därmed blir den möraste av alla detaljer. Andra muskler som får jobba mer, t ex fransyska och ytterlår blir hårdare. I jämförelse med ryggbiffen är oxfilén magrare och har finare struktur. Oxfilén kan styckas med eller utan sträng vilket har en stor påverkan på priset. Strängen på oxfilén är det kött som sitter mellan filén och revbenen.
Produktinformation
Melering

Varierande

Engelska

Tenderloin

Nördinfo

Oxfilén är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även entrecoten och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur. Oxfilén är den minsta detaljen på djuret. Filén utgör ca 1 % av den totala slaktade vikten. Den är historiskt den mest populära och exklusiva detaljen.

Andra tittade på

Andra köpte också

Rekommenderade produkter