Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
207381

Entrecote

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Dalsjöfors Kött
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Kls Ugglarps
  • Förpackning: 1x3x3 kg
  • Lev.artnr: 29053886
Beskrivning
Bra svenskt kött från vårt eget slakteri och styckning.
Beskrivning

Bra svenskt kött från vårt eget slakteri och styckning.

Praktisk info
Från Sverige.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi590.5 kJ
Energi141.1 kcal
Fett6.1 g
varav
- mättat fett2.98 g
- enkelomättat fett2.44 g
- fleromättat fett0.3 g
Protein21.66 g
Salt0.17 g
Kalcium5.4 mg
Järn2.13 mg
Folsyra5.6 µg
Jod2.5 µg
Kalium320 mg
Magnesium21.5 mg
Natrium0.0665 g
Niacin6.03 mg
Fosfor185 mg
Riboflavin0.16 mg
Selen5.93 µg
Tiamin0.06 mg
Vitamin A 8.2 µg
Vitamin B120.69 µg
Vitamin B60.37 mg
Vitamin D0.07 µg
Vitamin E0.5 mg
Vitamin K3.3 µg
Zink4.14 mg
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Entrecôte
Entrecôten är en styckningsdetalj som sitter på djurets framdel. Den börjar efter högreven och slutar strax innan biffen. Likt de flesta andra framdelsdetaljerna har entrecôten en relativt grov köttstruktur. Den är placerad i en del av ryggbenet/ryggraden och får därmed jobba mindre än andra muskler som t ex. högrev och bog. En muskel som får jobba mindre blir mörare. Entrecôten har oftast en karakteristisk fettkärna.  
Produktinformation
Melering

Varierande

Engelska

Rib Eye

Nördinfo

Entrecôten är en av tre detaljer som går under begreppet ädeldetaljer. Det innefattar även filén och biffen. Gemensamt för dessa tre är att de är muskler som jobbar lite och därmed är möra produkter med ett generellt högt kilopris i och med att det finns en liten mängd kött per djur.

Rekommenderade produkter
Andra tittade på
Andra köpte också