Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
302771

Kålrot riven 1,1mm

Färskvaror
Artikelinformation
Beskrivning
Svenskproducerad skalad riven kålrot med snitt 1,1 mm. God i sallader med lite syra eller sälta i smaksättningen.
Beskrivning

Svenskproducerad skalad riven kålrot med snitt 1,1 mm.

God i sallader med lite syra eller sälta i smaksättningen.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi153.1 kJ
Energi36.6 kcal
Fett0.06 g
varav
- mättat fett0.01 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.03 g
Kolhydrat6.1 g
Protein1.37 g
Salt0.02 g
Kalcium41.8 mg
Järn0.23 mg
Fiber3 g
Folsyra50.8 µg
Jod0 µg
Kalium166 mg
Magnesium9.1 mg
Natrium0.0077 g
Niacin1.48 mg
Fosfor30.4 mg
Riboflavin0.03 mg
Tiamin0.05 mg
Vitamin A 1.2 µg
Vitamin B60.22 mg
Vitamin C57.1 mg
Vitamin K3.7 µg
Zink0.15 mg
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Kålrot
En tacksam grönsak som både ger mycket smak och har en tålig konsistens. Därför passar den förträffligt att ha i långkok. Som sitt namn är kålroten en kålväxt men används som en rotfrukt. Skalet är gult, ljusgrönt men kan också övergå till violett och köttet är gult. Kålroten har en söt kålsmak och används flitigt i den svenska husmanskosten. En rotfrukt rik på C-vitamin.
Produktinformation
Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt

Hanteringsråd

Kålroten tillhör en av de rotfrukter som lämpar sig bra för vinterförvaring med en idealtemperatur runt noll grader. Vid kylskåpsförvaring kan rotfrukterna ligga i plast men gärna med hål i för att behålla kålrotens egna vätska.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Det gröna på kålroten består av klorofyll. Det går alldeles utmärkt att äta och kan lätt misstolkas som solanin, ett giftigt ämne som bland annat kan förekomma i potatis.

Rekommenderade produkter