Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
741634

Salladslök

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x1 st
  • Nettovikt: 0.125 kg
  • Lev.artnr: MENY198
Beskrivning
Späda lökar som kan liknas vid små purjolökar. Salladslök har en mild löksmak och är allra godast på våren.Tack vare den milda löksmaken är salladslök perfekt att använda rå. Hela löken kan användas med blast och allt. God att strimla ner i en sallad eller toppa på en smörgås. Passar till fisk och skaldjur men även upphettad i olika grönsakshack.
Beskrivning

Späda lökar som kan liknas vid små purjolökar.

Salladslök har en mild löksmak och är allra godast på våren.Tack vare den milda löksmaken är salladslök perfekt att använda rå. Hela löken kan användas med blast och allt. God att strimla ner i en sallad eller toppa på en smörgås. Passar till fisk och skaldjur men även upphettad i olika grönsakshack.
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Salladslök
Späda lökar som kan liknas vid små purjolökar. Salladslöken har en mild löksmak och är allra godast på våren. Kan med fördel användas rå i sallader utan att vara för skarp. Löken är mellan 30–40 cm lång med cirka 1 cm tjock stam. Har sitt ursprung i Mongoliet och inre Sibiríen.
Produktinformation
Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt eller i rumstemperatur. Löken har dock längre hållbarhet när den förvaras svalt och börjar inte gro lika snabbt.

Hanteringsråd

Purjolök och salladslök föredrar mer fukt än övriga löksorter och kan med fördel förvaras i plastpåse. Lök kan avge smak till andra livsmedel, något att tänka på vid förvaring av lök.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Varför får vi tårar av lök? Det finns många teorier och lika många husmorsknep om hur de ska undvikas. Prova att ha lite olja på kniven för att kapsla in ämnet som stör ögonen, salta löken innan den hackas, värm löken, låt vattnet stå och rinna medan du skär eller skaffa lökglasögon. Det man vet är att enzymerna som frigörs när man skär lök bildar ämnet syn-propantial-S-oxid, vilket i sin tur stör ögat. Sen är det upp till var och en att testa vilket knep som passar bäst eller så kanske man helt enkelt bara ska stå ut.