Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
303065

Svartkål 200 gram

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x200 g
  • Nettovikt: 0.2 kg
  • Lev.artnr: 303065
Beskrivning
Denna vackra kål sägs vara en korsning mellan grönkål och savoykål, där släktbandet tydligt syns i de mörkgröna, nästan svarta, gropiga bladen. Smeknamnet palmkål kommer från sättet den växer på, då de långsmala bladen liknar en vajande palm med sin tunna långa stam och hängiga krona.
Beskrivning

Denna vackra kål sägs vara en korsning mellan grönkål och savoykål, där släktbandet tydligt syns i de mörkgröna, nästan svarta, gropiga bladen.

Smeknamnet palmkål kommer från sättet den växer på, då de långsmala bladen liknar en vajande palm med sin tunna långa stam och hängiga krona.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Svartkål
Växten härstammar från 1700-talet och är främst förknippad med Toscana, Italien, men har på senare år även börjat odlas i Sverige. Denna vackra kål sägs vara en korsning mellan grönkål och savoykål, där släktbandet tydligt syns i de mörkgröna, nästan svarta, gropiga bladen. Smeknamnet palmkål kommer från sättet den växer på, då de långsmala bladen liknar en vajande palm med sin tunna långa stam och hängiga krona.
I Italien sammanfaller säsongen för svartkål med olivskörden, då doften av nykokt kål ofta blandas med årets första press av olivolja.
Svartkålen skördas från september fram till vårkanten.
Produktinformation
Lagring

Förvaras i kylskåp och trivs bäst när den får vila i mörker med lätt fuktat hushållspapper runt snittytorna i nederkant av stjälkarna. Svartkålen går även utmärkt att frysa.

Hanteringsråd

Vik bladen på längden och dra försiktigt loss stjälken. Släng inte stjälken, vad ni än gör, utan tillaga den istället separat då koktiden varierar men smakerna består.

Nördinfo

I Italien sammanfaller säsongen för svartkål med olivskörden, då doften av nykokt kål ofta blandas med årets första press av olivolja. Svartkålen skördas dessutom med fördel efter årets första frostnatt då kylan plockar fram den karaktäristiska lilla sötman i svartkålen.

Andra tittade på

Rekommenderade produkter

Andra köpte också