Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
302756

Savoykål skuren

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: SallaCarte
  • Kategori: Strimlad och Skuren
  • Leverantör: Ewerman AB
  • Förpackning: 5x500 g
  • Nettovikt: 2.5 kg
  • Lev.artnr: 1539
Beskrivning
Kan ätas rå, kokt, friterad eller stekt. Gott i wokade rätter. Ersätt vitkål med denna till kålpudding och kåldolmar. Kål innehåller mycket fibrer som är viktiga för mag- och tarmfunktioner.
Beskrivning

Kan ätas rå, kokt, friterad eller stekt.

Gott i wokade rätter. Ersätt vitkål med denna till kålpudding och kåldolmar. Kål innehåller mycket fibrer som är viktiga för mag- och tarmfunktioner.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi119 kJ
Energi28 kcal
Fett0.5 g
varav
- mättat fett0.1 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat3.6 g
varav
- sockerarter3.2 g
- stärkelse0 g
Protein2 g
Salt0.1 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Ingredienser

Savoykål

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Savoykål
Savojkålen, som ibland kallas kruskål eller virsingkål, har fått sitt namn från Savoyen som är en provins i sydöstra Frankrike där den odlats sedan länge. Kål innehåller mycket fibrer som är viktiga för mag- och tarmfunktioner. Kålsaften anses ha en välgörande effekt vid magkatarr och magsår. Savojkålen har vackra, löst knutna huvuden och mörkt gröna, krusiga blad med en mild smak.
Produktinformation
Temperatur

+5 grader C

Lagring

Har dålig hållbarhet efter skörd och bör konsumeras nyskördad.

Hanteringsråd

Skala av blad för blad försiktigt och skär bort stocken.

Nördinfo

I kål finns svavelhaltiga ämnen, så kallade glukosinolater, som gör nytta i kroppen. Dessa tillverkas av växten för att de skall kunna skydda sig mot insekter, svampar och annat som kan skada den. När vi tuggar den så bryts glukosinolaterna ned till antioxidanterna isotiocyanter och indoler som är kända för sin cancerhämmande och avgiftande effekt.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också