Sallat Trevisano

Den här sallaten är en korsning mellan endiv och rosésallat och ser ut som en röd endiv. Beskan från rosén är framträdande och de hållbara bladen från endiven gör att Trevisano även lämpar sig att äta varm. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge den en ny karaktär. Trevisano odlas främst i Italien och namnet härstammar från staden Treviso i norra Italien.
Produktinformation
LänderItalien
VarugruppSallad
Temperatur0-4°C
LagringFörvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.
HanteringsrådLägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett helt sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.
AnvändningssområdeGod att ugnsbaka eller rosta och toppa gärna med några salta eller söta tillbehör som ost, hackade nötter och honung. Trevisano passar även bra att fylla i pastan eller varför inte finstrimla rå i en sallad.
NördinfoPrecis som andra grönsaker har också sallaten olika färger. Den röda färgen har en tendens att bli starkare när temperaturen sjunker. Ljuset har också sin påverkan och på vissa sallatssorter utestängs det helt för att få vill åt en vit eller ljusgröna kulör.