Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
736729

Sallat Trevisano

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Övriga salladssorter
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1xca1 kg, 1xca1 kg
  • Lev.artnr: MENY2081
Beskrivning
Trevisano är en korsning mellan endiv och rosé. Beskan från rosén är framträdande och de hållbara bladen från endiven gör att trevisano även lämpar sig att äta varm. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge sallaten en ny karaktär.
Beskrivning

Trevisano är en korsning mellan endiv och rosé.

Beskan från rosén är framträdande och de hållbara bladen från endiven gör att trevisano även lämpar sig att äta varm. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge sallaten en ny karaktär.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Sallat Trevisano
Den här sallaten är en korsning mellan endiv och rosésallat och ser ut som en röd endiv. Beskan från rosén är framträdande och de hållbara bladen från endiven gör att Trevisano även lämpar sig att äta varm. Kombinera gärna med någon salt, sött eller surt för att tämja beskan och ge den en ny karaktär. Trevisano odlas främst i Italien och namnet härstammar från staden Treviso i norra Italien.
Produktinformation
Länder

Italien

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Lägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett helt sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.

Användningssområde

God att ugnsbaka eller rosta och toppa gärna med några salta eller söta tillbehör som ost, hackade nötter och honung. Trevisano passar även bra att fylla i pastan eller varför inte finstrimla rå i en sallad.

Nördinfo

Precis som andra grönsaker har också sallaten olika färger. Den röda färgen har en tendens att bli starkare när temperaturen sjunker. Ljuset har också sin påverkan och på vissa sallatssorter utestängs det helt för att få vill åt en vit eller ljusgröna kulör.

Andra tittade på

Rekommenderade produkter