Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer795537

Potatis kul max 33 skal

Färskvaror
Artikelinformation
Beskrivning
Små, knivskalade, jämna fastkokande potatiskulor som är SMAK-märkta och odlade i Sverige. Storleken är ca 30 mm (< 33 mm). Kulpotatis är framsorterade för sin fina, runda form, och är perfekt att rosta, steka och koka. Skölj före tillagning.
Beskrivning

Små, knivskalade, jämna fastkokande potatiskulor som är SMAK-märkta och odlade i Sverige.

Storleken är ca 30 mm (< 33 mm). Kulpotatis är framsorterade för sin fina, runda form, och är perfekt att rosta, steka och koka. Skölj före tillagning.
Praktisk info
Kylvara, knivskalad potatis, max 33 mm
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi329 kJ
Energi79 kcal
Fett0.14 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat16.4 g
varav
- sockerarter0.31 g
- stärkelse0 g
Protein1.7 g
Salt0 g
Ingredienser

Potatis, KONSERVERINGSMEDEL E 223

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Potatis kul
Speciellt utsorterade, småfallande sorter som är både kulformade och ovala. Ett perfekt val om man vill ha jämnstora potatisar. Riktigt goda att rosta hela i ugn eller varför inte blanda i en potatissallad, gärna med massor av finhackade färska örter. Sorterna varierar men är alltid fasta. Storleken räknas på midjemåttet och ligger på ett spann mellan 30–40 mm.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Rotfrukter

Temperatur

2-4°C

Lagring

Kallt och mörkt

Hanteringsråd

Förvara aldrig potatis i plastpåsar eftersom det skapar kondens. Den är sorten är tvättad.

Användningssområde

Koka, rosta eller fritera! Kulpotatisar blir tjusiga i de flesta rätter.

Allergener

Det kan finnas gröna fläckar på potatis. Det är klorofyll som bildats när potatisen utsatts för ljus. Det kan också stimulera bildandet av gifterna solanin eller chakonin, så kallade glykoalkalodier. Ha därför alltid som regel att skära bort det gröna eller slänga potatis som är grön rakt igenom.

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på