Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
710770

Peppar chipotle torkad

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Torkade
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x50 gr
  • Nettovikt: 0.1 kg
  • Lev.artnr: MENY0163
Beskrivning
En torkad och rökt chili, vanligtvis en jalapeño. En Chipotle har en karaktäristisk rökig och fyllig smak som passar bra i grytor och såser. Styrkan ligger på 2500 – 5000 scovillegrader.
Beskrivning

En torkad och rökt chili, vanligtvis en jalapeño.

En Chipotle har en karaktäristisk rökig och fyllig smak som passar bra i grytor och såser. Styrkan ligger på 2500 – 5000 scovillegrader.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Peppar chipotle torkad
En torkad och rökt chili, vanligtvis en jalapeño. En chipotle har inte bara en styrka utan får också en karaktäristisk rökig och fyllig smak som gör att den passar bra i grytor och såser. Används mycket i det mexikanska köket. En mild smaksättare som ligger på 2500 – 5000 scovillegrader. Styrkan mäts i en enhet som kallas scovilleskalan. Där paprika och chilipeppar kan hamna på mellan allt från 0–16 000 000 scovillegrader.
Produktinformation
Varugrupp

Kryddor

Temperatur

Rumstemperatur

Lagring

En torkad chili har lång hållbarhet, flera månader vid rätt förvaring. Efter en lång tid kan chilin tappa sin smak något och bli hårdare i konsistensen men går lika bra att använda ändå.

Hanteringsråd

Finhacka, skiva eller använd hel med eller utan kärnor. Kärnorna och de vita mellanväggarna innehåller mer styrka och bör tas bort för en mildare smak. Tvätta händerna noga efter att du handskats med chili och undvik att gnugga dig i ögonen.

Användningssområde

Passar bra till fetare kött och fisk som fläsk och lax. Kan även med fördel mixas till en pasta, en bra smaksättare i marinader och såser. Gör en riktigt mustig chiligryta eller toppa med en chipotle glaze på hamburgaren.

Nördinfo

TRP-receptorer är något som ansvarar för kroppens känsel. Det sitter i nervcellerna och skickar information till hjärnan om bland annat värme, kyla och smärta. Det reagerar även på styrkan i chilifrukter, så kallade capsaicin. Det gör att känslan blir brännande och het. Det är alltså inte en styrka som fräter i munnen utan en styrka som upplevs. På latin heter släktet Capasicum och kommer från grekiskan kapto vilket betyder ”den biter”.

Andra köpte också

Andra tittade på

Rekommenderade produkter