Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer710804

Peppar Ancho torkad

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Torkade
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1xca 50 gr
  • Nettovikt: 0.1 kg
  • Lev.artnr: MENY0162
Beskrivning
Ancho peppar är den torkade varianten av Peppar Poblano. En mörk och mild chilisort som har toner av lakrits och kaffe i smaken. Gör sig allra bäst i såser grytor och i t ex salsa. Är också den chili som används i klassisk mole.
Beskrivning

Ancho peppar är den torkade varianten av Peppar Poblano.

En mörk och mild chilisort som har toner av lakrits och kaffe i smaken. Gör sig allra bäst i såser grytor och i t ex salsa. Är också den chili som används i klassisk mole.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Peppar Poblano
En omtyckt mexikansk chilifrukt. Poblano kommer från delstaten Puebla i Mexiko och har formen av en mörkgrön paprika. Vid mognad får chilin en mörkröd färg och en något sötare smak. Smakerna har en tendens att blomma ut ännu mer vid tillagning och Poblano passar därför utmärkt att rosta eller steka. En klassiker till den mexikanska rätten ”chilli de renellos”, som betyder fylld paprika. Poblano är en mild chilifrukt som ligger på 1000–1500 scovillegrader. Styrkan mäts i en enhet som kallas scovilleskalan. Där paprika och chilipeppar kan hamna på mellan allt från 0–16 000 000 scovillegrader.
Produktinformation
Länder

Mexiko, USA

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

6-10°C

Lagring

Bör förvaras svalt med inte för kallt. Torkar lätt och kan gärna ligga i en luftig plastpåse. Torkad chili behåller sin styrka men får en sötare smak.

Hanteringsråd

Finhacka, skiva eller använd hel med eller utan kärnor. Kärnorna och de vita mellanväggarna innehåller mer styrka och bör tas bort för en mildare smak. Tvätta händerna noga efter att du handskats med chili och undvik att gnugga dig i ögonen.

Användningssområde

En mild chili som kan stekas eller rosta hel, tänk en paprika med lite sting. Även god att mixa till en kryddig pasta och ha i såser och marinader.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

TRP-receptorer är något som ansvarar för kroppens känsel. Det sitter i nervcellerna och skickar information till hjärnan om bland annat värme, kyla och smärta. Det reagerar även på styrkan i chilifrukter, så kallade capsaicin. Det gör att känslan blir brännande och het. Det är alltså inte en styrka som fräter i munnen utan en styrka som upplevs. På latin heter släktet Capasicum och kommer från grekiskan kapto vilket betyder ”den biter”.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också