Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer302546

Peppar Habanero gul

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x2kg, 1xca1 kg
  • Lev.artnr: 1351313
Beskrivning
Habanero är en av de starkaste chilifrukterna. Den här sorten har en fruktig arom bör tillsättas i slutet av tillagningen för att maximera dess smak och hetta. God i kalla och varma såser samt marinader som behöver riktigt med sting. Styrkan ligger på 100 000-300 000 scovillegrader.
Beskrivning

Habanero är en av de starkaste chilifrukterna.

 Den här sorten har en fruktig arom bör tillsättas i slutet av tillagningen för att maximera dess smak och hetta. God i kalla och varma såser samt marinader som behöver riktigt med sting. Styrkan ligger på 100 000-300 000 scovillegrader.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Peppar Habanero
Chilifrukternas kung. En habanero ligger på 100 000 – 300 000 scovillegrader vilket innebär att det är en av de starkaste pepparfrukterna. Styrkan mäts i en enhet som kallas scovilleskalan. Där paprika och chilipeppar kan hamna på allt från 0–16 000 000 scovillegrader. Habaneron har en fruktig smak som med fördel bör tillsättas i slutet av tillagningen för att maximera dess smak och hetta. Det ser ut som en liten paprika i färgerna grön, gul, orange och röd och blir ungefär 5 cm bred.
Produktinformation
Länder

Mexiko, USA

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

6-10°C

Lagring

Bör förvaras svalt med inte för kallt. Torkar lätt och kan därför gärna ligga i en luftig plastpåse. Torkad chili behåller sin styrka men får en sötare smak.

Hanteringsråd

Finhacka, skiva eller använd hel med eller utan kärnor. Kärnorna och de vita mellanväggarna innehåller mer styrka och bör tas bort för en mildare smak. Tvätta händerna noga efter att du handskats med chili och undvik att gnugga dig i ögonen.

Användningssområde

Används ofta i kalla och varma såser samt marinader som behöver riktigt med sting.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

TRP-receptorer är något som ansvarar för kroppens känsel. Det sitter i nervcellerna och skickar information till hjärnan om bland annat värme, kyla och smärta. Det reagerar även på styrkan i chilifrukter, så kallade capsaicin. Det gör att känslan blir brännande och het. Det är alltså inte en styrka som fräter i munnen utan en styrka som upplevs. På latin heter släktet Capasicum och kommer från grekiskan kapto vilket betyder ”den biter”.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också