Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
794835

Peppar Pimento de Padrone

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Grön chili
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x2 kg, 1xca 1kg
  • Lev.artnr: MENY1742X
Beskrivning
Populära små chilifrukter, riktigt goda att äta hela. De plockas omogna och gröna, innan den riktiga hettan hinner utvecklas. Serveras ofta grillade, toppade med havssalt på tapasbarer. Styrkan ligger på 0-5000 scovillegrader.
Beskrivning

Populära små chilifrukter, riktigt goda att äta hela.

De plockas omogna och gröna, innan den riktiga hettan hinner utvecklas. Serveras ofta grillade, toppade med havssalt på tapasbarer. Styrkan ligger på 0-5000 scovillegrader.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Spansk peppar
Spanskpeppar är en art inom familjen potatisväxter och kallas ibland för Dutch chile. Arten bildar låga buskväxande ett-tvååriga örter. Frukterna används som kryddörter och uppvisar en stor variation i smakrikedom, allt från milda paprikor till "heta" varianter som cayennepeppar och jalapeño. En del frukter inlagda saluförs som peperoni eller feferoni. Vi har Christoffer Columbus att tacka för chilin eftersom han på slutet av 1400-talet förde med sig chilipeppar till Europa i tron att det var peppar (och som följd av detta har chilin sedan dess felaktigt blivit benämnd peppar). I århundraden har chilin sedan spridit sig som en löpeld och satt glöd och hetta i de indiska, afrikanska och asiatiska köken. Generellt kan man säga att de mildare och sötare arterna, som paprika och spansk peppar, används och odlas i Europa, medan de hetare, som Habanero och Piri Piri, hittas i Sydamerika, Asien och Afrika. Det mesta av chilin plockas för hand. För att få en slutprodukt med hög kvalitet är det viktigt att den torkas snabbt och effektivt. Efter torkningen plockas ibland skaften av och man sorterar bort frukter som är angripna av insekter. Efter sorteringen krossas eller mals chilin, varefter den värmebehandlas. Viktiga kvalitetsparametrar är fukthalt, färg, smak och styrkan i hettan.
Produktinformation
Lagring

Torka, eller förvara dem i kyl i plastpåse med små hål i. Kan också frysas.

Hanteringsråd

Använd plasthandskar.

Allergener

Korsallegener.

Nördinfo

Wibur Scoville uppfann 1902 en metod för att mäta styrkan på chilli. Metoden kallas Scoville skalan och gick ut på att blanda ut chillismak med vatten för att få fram hur mycket vatten som krävs för att hettan ska försvinna. Styrkan mäts i scovilleenheter. Medan paprika har styrkegraden 0, har habanero upp till 300 000.  Världens starkaste chili Trinidad Moruga Scorpion har uppmätts till två miljoner scovilleenheter..

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också