Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
794835

Peppar Pimento de Padrone

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Grön chili
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x1 kg, 1xca1 kg
  • Lev.artnr: MENY1742X
Beskrivning
Populära små chilifrukter, riktigt goda att äta hela. De plockas omogna och gröna, innan den riktiga hettan hinner utvecklas. Serveras ofta grillade, toppade med havssalt på tapasbarer. Styrkan ligger på 0-5000 scovillegrader.
Beskrivning

Populära små chilifrukter, riktigt goda att äta hela.

De plockas omogna och gröna, innan den riktiga hettan hinner utvecklas. Serveras ofta grillade, toppade med havssalt på tapasbarer. Styrkan ligger på 0-5000 scovillegrader.
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Spansk peppar
Spanskpeppar är en art inom familjen potatisväxter och kallas ibland för Dutch chile. Arten bildar låga buskväxande ett-tvååriga örter. Frukterna används som kryddörter och uppvisar en stor variation i smakrikedom, allt från milda paprikor till "heta" varianter som cayennepeppar och jalapeño. En del frukter inlagda saluförs som peperoni eller feferoni. Vi har Christoffer Columbus att tacka för chilin eftersom han på slutet av 1400-talet förde med sig chilipeppar till Europa i tron att det var peppar (och som följd av detta har chilin sedan dess felaktigt blivit benämnd peppar). I århundraden har chilin sedan spridit sig som en löpeld och satt glöd och hetta i de indiska, afrikanska och asiatiska köken. Generellt kan man säga att de mildare och sötare arterna, som paprika och spansk peppar, används och odlas i Europa, medan de hetare, som Habanero och Piri Piri, hittas i Sydamerika, Asien och Afrika. Det mesta av chilin plockas för hand. För att få en slutprodukt med hög kvalitet är det viktigt att den torkas snabbt och effektivt. Efter torkningen plockas ibland skaften av och man sorterar bort frukter som är angripna av insekter. Efter sorteringen krossas eller mals chilin, varefter den värmebehandlas. Viktiga kvalitetsparametrar är fukthalt, färg, smak och styrkan i hettan.
Produktinformation
Lagring

Torka, eller förvara dem i kyl i plastpåse med små hål i. Kan också frysas.

Hanteringsråd

Använd plasthandskar.

Allergener

Korsallegener.

Nördinfo

Wibur Scoville uppfann 1902 en metod för att mäta styrkan på chilli. Metoden kallas Scoville skalan och gick ut på att blanda ut chillismak med vatten för att få fram hur mycket vatten som krävs för att hettan ska försvinna. Styrkan mäts i scovilleenheter. Medan paprika har styrkegraden 0, har habanero upp till 300 000.  Världens starkaste chili Trinidad Moruga Scorpion har uppmätts till två miljoner scovilleenheter..

Andra köpte också

Rekommenderade produkter

Andra tittade på